Läkemedelsindustrins profit på myter om kvinnans sexualitet

Läste på feministing för någon dag sedan. Artikeln tar upp hur läkemedelsföretag skapar profit på myter om kvinnors sexualitet. Som att dom hittar på en medtod för att ”bota” kvinnor som inte kan få orgasm – enbart genom vaginal penetrering. Då är det alltså ”fel” på kvinnan enligt detta läkemedelsföretag. Snacka om att skapa profit på en myt, en lögn hämtat från en 1800-tals syn på kvinnan som än idag är alldeles för utbredd. Och som upprätthålls av penetrerings-normen där ”riktig” sex är såklart penis som penetrerar vagina. Men istället för att tala om att dom flesta kvinnor kommer av just klitorisstimulans så fokuserar dom alltså på att det är något ”fel” på en kvinna om hon inte kommer enbart från penetration.

Detta inlägg publicerades i Feminism. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Läkemedelsindustrins profit på myter om kvinnans sexualitet

  1. Sandra skriver:

    Jag tror jag dånar! Man kan tro att det kommer från någon bok om kvinnans 1800-tals historia som man har läst. Är vi verkligen inte mera upplysta än så? Å andra sidan så vet vi ju att läkemedelsföretagen inte har några som helst skrupler, allt för profiten.

    • BitterFeminist skriver:

      Ja verkligen, det är sådant här som får mig att undra hur långt vi egentligen kommit. Det är sjukt att dom skapar profit på detta och faktiskt utgår ifrån att det skulle vara fel på en kvinna för att hon inte kan få orgasm enbart genom penetrering. 😦

      Men detta förvånar mig inte på samma gång för jag har hört det förut. Det finns så mycket i samhället som hjälper till att upprätthålla denna kvinnofientliga syn.

  2. noboytoy skriver:

    Man blir ju bara fullständigt vansinnig när man läser sån här skit!

    Hur kan man tillåta läkemedelsföretag att sprida såna lögner om kvinnors sexualitet?

    Är det inte dags att vakna och se sanningen som den är år 2011?

Lämna en kommentar