Mansrättsaktivister i USA kommer ut i försvar för en mördare

Ja, ni läste titeln rätt. Den man som i USA  mördade sitt ex och 8 andra på en salong får nu stöd av mansrättsaktivister på flera olika sidor där dessa finns.

Det handlar om mördaren Scott Dekraai som hade mer än hälften av vårdnaden för sin son (56%) medan hans ex hade 44%. Men han ville ha mer kontroll över sonens liv och tog upp detta i rätten där han förlorade och det ansågs vara rimligt att han inte fick mer än 56% av vårdnaden av sonen. Men detta gillade inte Scott Dekraai som hotade exet. Han ville ha mer och mer och tillslut mördade han alltså en kvinna, sitt ex, och 8 andra.

Så mycket brydde han sig alltså om sin son att han mördade mamman, och sonen kommer nu helt vara utan föräldrar. Och vad gör då dom mansrättsaktivister som säger sig bry sig mest om barnen? Ja inte är dom på barnets sida inte utan på förövarens. Inget nytt säger ni? Nej, vi har hört det förut.

På Jezebel kan ni se olika uttalande från MRA’s (men’s rights activists) som är samma kvinnohatiska äckliga skit som kom upp när kvinnohataren och mördaren George Sodini mördade 3 kvinnor som ”hämnd” för att andra kvinnor inte velat vara med honom tidigare. Även då fanns det många MRA:s som såg det som ”förståeligt” för att kvinnor var bara uptight bitches som inte vill ha sex med män och män är det så otroligt synd om… Vi kvinnor skulle alltså ”akta oss”.

Detta säger något om det extrema kvinnohat som florerar bland dessa och vad som anses vara okej att göra, vilket betyder även mord.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Feminism, Kvinnohat, MRA, WTF?. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Mansrättsaktivister i USA kommer ut i försvar för en mördare

 1. Lars skriver:

  Det är svårt att bedömma den generella hatnivån på några enstaka personer för en hel grupp.

  Att ta ett exempel : göra det till en sanning för en hel grupp och sen resonera logiskt utifrån denna ”sanning” är inte en bra metod.

  Dessutom komma fram till att alla män har skuld för vad andra män gör är både sant och falskt. Alla kan påverka det är helt sant men vissa kan påverka mer t,ex föräldrar till den som gjort fel men man kan faktiskt inte vara helt säker hur skuldprocenten ska fördelas. Antagligen lägger många feminister för stor skuldprocent på män och för lite på kvinnor.

  Jämställdister som Per Ström försöker fördela skulden lika men med en grundläggande positiv syn på människor.

  • BitterFeminist skriver:

   Denna man har skuld för vad han gjorde. Dom män som kallar sig mansrättsaktivister och som ställer sig bakom mördaren visar precis var dom står.

   Pär Ström fördelar inte skulden, han lägger den på kvinnor, i hans värld är män alltid nedtrycka av kvinnor och feminister.

 2. Shed Light skriver:

  Bra att du tar upp detta, BF!

  Det visar med skrämmande – och omskakande – tydlighet hur dessa kretsar resonerar.
  De försvarar massmord av kvinnor.

  Efter terroristens Breiviks mördande av oskyldiga, förfasade sig media, med rätta!, över att rasister försvarade dessa mord av framför allt värnlösa barn och unga med att om det inte funnits några invandrare skulle inte detta skett.
  Samma hände då vid det tillfället från kvinnohatarkretsar: om det inte funnits feminism skulle inte Breivik har varit antifeministisk.
  Inget av detta kom fram i media, bara i Feministisk Perspektiv togs detta upp.

  Men nu går det inte att ”dölja” kvinnohatet.
  Det är ok att döda kvinnor för att de är kvinnor.
  Det är alltså ett hatbrott och ska benämnas som det.
  Både de massmord som begåtts i USA, såväl som i andra länder, liksom de mord som begås i Sverige av liknande skäl.
  Att dessa kretsar på nätet förminskar, bortförklarar och normaliserar mord på kvinnor är extremt farligt och allvarligt.

  • BitterFeminist skriver:

   Precis. Dom visar precis vad dom tycker och tänker, att dom nu ställer sig bakom en man som mördade flera kvinnor. Dm skiter i kvinnor och barn, i deras värld handlar allt om hat. Hat mot kvinnor och feminism.

   Det du tar upp är typiskt tankesätt i dessa kretsar. Skulden lägga alltid på kvinnor och feminism. Det går tillbaka till ett gammal patriarkalt tänkande, som används än idag, där kvinnor anses vara problemet om dom våldtas och misshandlas för dom ”provocerade” mannen till det, han är oskyldig.

 3. Tittarstorm skriver:

  Lars skriver:

  ”Alla kan påverka det är helt sant men vissa kan påverka mer t,ex föräldrar till den som gjort fel men man kan faktiskt inte vara helt säker hur skuldprocenten ska fördelas.”

  Är det någon som vet hur gammal Lars är? Eller vad ”skuldprocent är för något?

  Menar Lars att män alltid är att betrakta som minderåriga? Då innebär det med andra ord att det gamla talesättet ”män blir aldrig äldre än 12 år. De växer bara.” är helt sant! Jag trodde det var ett raljerande skämt, men tydligen inte. Man lär sig något nytt varje dag.

  Alla människor är alltid ansvarig för sina egna handlingar men aldrig för någon annans. Enkelt, inga räkneoperationer med komplicerad procentfördelning krävs. Det är 100 rakt av.

 4. Lars skriver:

  Tittarstorm:

  Nej Jag menar inte att män är minderåriga.

  Man kan betrakta detta från fler synvinklar.

  Det är rätt att varje person till 100% är ansvariga för sina handlingar och döms därefter.

  Det kan också observeras att om en person lever i en dålig miljö ökar sannolikheten för att han/hon ska göra destruktiva handlingar, därav skulle man rent teoretiskt kunna lägga en del av skulden på omgivningen.

  Dessutom brukar feminister lägga skulden på det abstrakta patriarkatet, vilket tilldelas ett allt för stor skuldprocent alla fall i dagens samhälle.

  Eller hur ?

  • noboytoy skriver:

   Tänk om alla kvinnor skulle börja mörda män, pga av att vi har blivit diskriminerade och förtryckta av män i alla världsdelar och genom hela historien? Tänk så skönt att kunna skylla kvinnors mord på män, på män och på patriarkatet?

   Feminster/kvinnor tar inte ut sin frustation över orättvisor och förtryck genom att mörda och skada andra människor, Lars. Patriarkatet och antifeminina män gör det däremot, världen över, i nutid och i historien. Sen skyller män på ”dålig miljö”, trots att de inte lever i en tillnärmelsevis lika usel miljö som kvinnor i vår värld. Det blir lite som att antifeminina män utmålar sig som offer när de i själva verket är förövare.

 5. Tittarstorm skriver:

  Jag förstår hur du menar, Lars.
  Det är enklare för dig att diskutera kring något påtagligt som en familj än kring något abstrakt. Det abstrakta kan vara svårt att förstå men vi kan nog inte avstå från att inkludera de lite svårare perspektiven från diskussionen.
  Eller från livet, för att göra diskussionen ännu mer abstrakt och ”obegriplig”. 😀

 6. noboytoy skriver:

  Jag finner inga ord för män som försvarar mord på kvinnor och barn eller andra män. Möjligen ”sinnesjuka”.

 7. Lars skriver:

  Noboytoy:Jag försvarar inte några kriminella män. Jag tycker några män är ytterst farligare för mig men knappt ingen kvinna. Felet man skulle kunna tänkas göra från feministiskt håll är att generallisera och göra fler män skyldiga än vad det är t.ex att alla i gruppen papparättsaktivitister är hatiska mot kvinnor.

  Jag förstår också att du tycker det är upprörande att kvinnor har förtryckts av män men jag tror det skulle vara bra om du kom ur upprördheten en aning. Det går om du jobbar på det, det är jag helt säker på. Fast det är inget du absolut måste du är rätt OK alla fall.

  • noboytoy skriver:

   Lars, du försvarade kriminella män, då du ville förminska deras brott genom att påtala hur synd det var om dem som kanske hade ”vuxit upp i dålig miljö”.

   Feminister varken generaliserar eller skuldbelägger ALLA män. Feminister konstaterar däremot att män som grupp brukar våld mot och diskriminerar kvinnor som grupp. Världen över och i alla tider. Det betyder inte att män som inte gör detta, är ”skyldiga” till samma brott, naturligtvis. Det låter mest som att du har trätt på dig offerkoftan, Lars, och istället för att ställa dig på kvinnors sida mot dessa män, sitter och tycker synd om dig själv.

   På så sätt skulle jag personligen göra dig medansvarig för dessa mäns handlingar. Om du inte är karl nog att ställa dig upp på kvinnors sida när de utsätts för våld och förtryck, utan i stället försvarar männen, så är du skyldig eftersom du medverkar till att osynliggöra, förringa och försöka förminska hur illa många män beter sig mot kvinnor i vår värld.

   Din amatörmässiga personlighetsanalys av mig som ”upprörd”, roar mig. Det är inte mitt känslotillstånd som är intressant i denna debatt, eller hur? Eller vill du diskutera något mer om mig som du inte vet någoting om, Lars?

 8. Lars skriver:

  Noboytoy:Du delar in invånarna i Sverige inte efter samma grupper som jag,angående beteende. Istället för att dela in dem efter något mer naturligt:

  T.ex Bra-dåliga eller hederliga-kriminella.

  Det finns många kvinnor som beteer sig mycket illa också.

  Vad gäller tänkande så har jag inte sätt många kvinnor som är så kritiska mot män som du är.

  Det beror såklart på din uppsättning ideer som du har och du har en tendens att bortse från delar av verkligheten.

  T.ex Kvinnor har inte bara rätt att kräva massa resurser från män utan att ge något utbyte.
  Om kvinnor isolerar sig från män kommer de alltså att bli fattigare och hela samhället lidande eftersom de inte har råd att effektivt ta hand om barnen. Helt enkelt också att män kommer inte jobba mer än nödvändigt, många män som inte har några barn tycker det räcker jobba deltid.

  Det som kommer fungera enligt mig är att en majoritet av kvinnorna och männen lever ihop och tillsammans tar hand om barnen.Trots allt ”ont” gruppen kvinnor och män gjort mot varandra så måste de bortse från det och sammarbeta med glädje och entusiasm och hjälpa varandra.

  Vad kan du göra för att hjälpa en man är en fråga du kan ställa dig varje dag och männen kan ställa sig samma fråga angående kvinnor.

  • noboytoy skriver:

   Det finns betydligt fler män som beter sig illa mot kvinnor i världen, än kvinnor som beter sig illa mot män, Lars. Att du vill låtsas som något annat, är snarare ett tecken på att DU har en uppsättning idéer som är absurt verklighetsfrånvända. Självklart är jag kritisk till allt våld på jorden och det är tyvärr män som begår nästan 100 % av det. Därmed är jag mycket kritisk till manligt våld som oftast yttrar sig mot de som är fysiskt svagare – kvinnor, barn och djur. Detta är ett fegt drag i vissa mäns ”manlighet”.

   Det är inte din sak att ”varna” kvinnor för vilka hemskheter som ”kommer att hända” kvinnor, om kvinnor väljer bort att leva tillsammans med män i sina hem. Du är man och ser detta från ditt eget verklighetsfrånvända perspektiv. Öppna dina ögon och öron, Lars för vad kvinnor har att säga om sina levnadsvillkor. Det är inte en manlig rättighet att tolka detta åt kvinnor, även och du och många män av din kaliber tror det.

   Självklart tycker du som man att det är en fördel för dig att leva med en kvinna. Det har män tyckt i alla tider och just därför har män tvingat kvinnor in i mäns hem. Det är inte så människan har levt, historiskt sett. Kärnfamilj och tvåsamhet mellan man-kvinna är ett relativt nytt begrepp och något som är skapat i ett patriarkalt samhälle.

   Jag ser ingen som helst anledning för mig, i nuläget, att fokusera på att ”hjälpa män”. Jag ser däremot tusen skäl för mig att, i nutid, göra vad jag kan för att hjälpa alla de kvinnor och barn som far mycket illa, bl.a pga det manliga våldet, världen över. Men tack för ditt lilla tips, Lars. Lev som du lär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s