Den sexistiska attityden inom spelvärlden

Jag satt och tänkte på att skriva ett till inlägg om spelvärlden och hur det är som tjej, hur det är för många tjejer. Sen såg jag för några dagar sedan detta. Artikeln tar upp den kvinnofientliga attityd som många tjejer drabbas av i spel, som när vi spelar online spel och får höra sådant här i chatten, eller om vi har voice chat.

Jag brukar få höra att nej men det är väl knappast så vanligt? Från killar, och även tjejer, som inte får denna sexistiska skit mot sig eller som ursäktar och försvarar det ungefär på det sätt som flera gör i kommentarsfältet till artikeln med att tjejer får räkna med det, eller att en kille kallas idiot skulle vara helt jämförbart med att som tjej kallas hora och bitch och får höra sexistiska skämt om kök och mackor. Jag fattar inte hur dom tänker, könsneutrala skällsord som idiot är inte jämförbart. Så lägg ner. Sen brukar det ofta vara samma sak, personer som säger att detta aaaldrig händer dom umgås med sina vänner eller familjemedlemmar så dom slipper detta.

Eller så är det som en tjej skrev en gång i ett kommentarsfält på en blogg att hon får inte höra sådant här, men sen sa att det fick hon visst ändå med hon hade ”humor” till skillnad från oss andra ”humor befriade feministiska bitches”… Så hon klagade inte på killarna när dom på slentrian kallade andra tjejer för bitch och hora, eller sa till henne själv att hon skulle stå i köket, hon riktade själv denna sexistiska attityd mot andra tjejer. Delvis hon var ”en av grabbarna”, som hade själv lagt till sig med en kvinnofientliga attityd  för att orka med. Sorgligt, men en påminnelse om vad för värld vi lever i.

Annonser
Det här inlägget postades i Sexism, Spelvärlden. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Den sexistiska attityden inom spelvärlden

 1. noboytoy skriver:

  Jättebra att tjejerna nu har samlat alla sexistiska kommentarer för att visa hur det ser ut!

  Det kanske alla vi bloggare skulle göra också? Och samtidigt lägga till alla påhopp vi får i kommentarsfälten i media?

  Kvinnohatet på nätet är mycket utbrett. Frågan är om det visar mäns verkliga syn på kvinnor eller om det bara är trotsiga små killar/män som försöker hävda sig på detta pinsamma sätt bland alltför duktiga kvinnor?

  • BitterFeminist skriver:

   Ja vi kanske skulle göra samma sak? Med tanke på den total mängd kvinnofientligt skit som återfinns i kommentars fälten på alla dom artiklar vi brukar diskutera, eller på newsmill, eller på exempelvis Pär Ström blogg-kommentarsfält så skulle vi få rejält många sidor.

   Vad en tidigare artikel skrev om det så är det både och, många killar i olika åldrar men framför allt i tonåren och medelåldern som spyr galla på kvinnor varje jävla dag över allt på nätet just för att dom har en kvinnofientlig syn. Samt dom som skriver det bara för att försöka provocera. Det finns många av båda sorter.

 2. Lotta_S skriver:

  Du är ganska gammal väl? Det är uppenbart att du inte fattar vad detta snack i ”spelvärlden” handlar om. Man har kul. Man skäller på varann och ger småfula kommentarer. Det gör killarna. Det gör vi tjejer också. Och vet du vad, vi yngre tjejer kan ta det. Och vi kan kaxa tillbaka. Feminism up your ass. Hej mamma!

  • BitterFeminist skriver:

   Jaja säg det till alla tjejerna som som skriver på den aktuella sidan. Men visst ord betyder inget eller har någon som helst generell definition heller, mm, och det är verkligen synd om löjliga troll som blir ifrågasatta när dom slänger fram sexistiska ord, verkligen, buhu. Inte.

   Att du kan ta det där spelar inte ett piss roll för andra.

   Åh ursäkta, jag menar obvious troll is obvious.

 3. Lotta_S skriver:

  Jag har inga problem med killar. Du har det uppenbart. Jag kan ta dom. Men större problem med feministkärringar – som du – som tror att du är så bra och att jag är en liten mus som inte klarar mig själv. Hur svårt är det? Slappa dem på nosen så gör de som jag vill. I stället för att hålla på och tant-sura som du gör. Please learn the magic! 🙂

  • BitterFeminist skriver:

   Äh, du är bara ytterligare ett trist troll. Kom tillbaka när du bryr dig om att läsa det jag skriver. Men gör du inte det så hädanefter kommer jag inte publicera dina kommentarer om du inte har något annat än komma med än aggressiva troll-kommentarer.

 4. noboytoy skriver:

  Haha, den där LottaS verkar aldrig tröttna på att kleta ner alla jämställdhetsbloggar med sitt antifeministiska tugg. Hen är ihärdig, det kan man inte säga annat..

  • BitterFeminist skriver:

   Verkligen, i alla fall får jag mig ett gott skratt av Lotta_S tafatta försök till att provocera 😛

  • Lotta_S skriver:

   Jag gissade att den skulle komma. Hen. Ni tror att jag är en kille som låtsas vara tjej?

   Ledsen att göra er besvikna, men jag råkar vara en tös som älskar att vara tös. Ni verkar ledsna av att ha blivit födda till det och vill bråka om allt. Varför inte hellre vara stolt och glad över att vara kvinna?

   Varför bedriva en kampanj emot männen? Det gör ingen glad. Men att njuta av att vara kvinna, det kan vara underbart! Prova det? Glad vår!

   • BitterFeminist skriver:

    ”Jag gissade att den skulle komma. Hen. Ni tror att jag är en kille som låtsas vara tjej?”

    Vem tror det?

    Du är inte bekant med ordet hen va? Läs upp vad det betyder och hur det används. Om du tror att det används så som du nu påstår så tror du fel.

    ”Ledsen att göra er besvikna, men jag råkar vara en tös som älskar att vara tös. Ni verkar ledsna av att ha blivit födda till det och vill bråka om allt. Varför inte hellre vara stolt och glad över att vara kvinna?”

    Vad har detta med nått att göra? Är detta ytterligare ett av dina aggressiva-jag-har-inget-att-komma-med-så-jag-snackar-skit-istället-kommentarer?

    ”Varför bedriva en kampanj emot männen? Det gör ingen glad. Men att njuta av att vara kvinna, det kan vara underbart! Prova det? Glad vår!”

    Vem bedriver en kampanj mot männen? För att vi ifrågasätter sexism? Du skulle nog få ut mer om du började läsa antifeministen Pär Ströms blogg istället, då hans och hans anhängares åsikter passar in med dina egna.

 5. Marie skriver:

  De här tjejernas attityd tycker jag är den mest intressanta. Jag spelar wow själv och då hamnar man vanligtis i sällskap där könsfördelningen kan närma sig än 7-1, skulle jag tippa. En del tjejer börjar då bete sig ungefär som killarna, objektifiera män på ungefär samma sätt som man objektifierar kvinnoroch spela på sin sexualitet, eftersom det passar in i atmosfären. Om någon går över gränsen och man säger ifrån, blir det lätt en tystnad kring dispyten, och det är implicit att folk tar den andres parti om man inte får flera med sig. Jag har bland annat en guildie som har gjort sig ett namn på att göra pornigrafiska serier om sin karaktär, varav en del handlar om sånt som skulle klassas som våldtäkt under svensk lag – jag är inte där så ofta och fundrar på att gå ur det guildet, men än så länge har jag inte hört något negativt om detta.

  • BitterFeminist skriver:

   Min erfarenhet från olika spel handlar om att jag spelar i blandat sällskap gällande kön. Och jag spelar med personer jag känner. Sexism, homofobi, rasism, etc, är något som vi redan från början bestämt oss att inte tolerera, så sånt slipper vi ifrån i gruppen.

   Däremot när jag läser exempelvis det andra skriver i general chat, eller vad andra skriver i say eller liknande, så är sexism, homofobi och rasism mer vardag. Jag stöter på mycket mycket mer sexism mot tjejer än killar, även ibland från andra tjejer mot tjejer. Det är få som slänger fram sexistiska skämt mot killar som är i stil med dom typiska som riktas mot tjejer att dom ska hålla käft och gå till köket och göra en macka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s