Alkohol ska inte vara en förmildrande omständighet

Det är sjukt att berusning ses som en förmildrande omständighet av HD. Är det inte sådant här tänkande som vi ska komma undan? En man som våldtar och misshandlar kan alltså slippa straff helt eller få lägre enbart för att han var full. Jävligt rättssäkert med andra ord för offren… Ja, jag var ironisk. Det är som sagt sjukt att det får gå till såhär i högsta domstolen.

Har du våldtagit någon, misshandlat och gjort något vidrigt mot en annan person så ska du så till svars för det. Punkt. Alkohol eller droger ska inte vara en förmildrande omständighet. Detta som nu hände i en dom kan alltså göras i en, och igen. Det räcker med att förövaren ansetts vara full så kan hen komma undan, hur jävla rättssäkert är detta?

Och förresten, var fan är alla dom som skriker om rättssäkerhet för män nu? Nej vänta, för det är inte förövarna som det handlar om nu utan om offren, igen. Så även om män här är offer här så spelar det visst ingen roll…

Shed Light skriver mer om detta och skriver också om vilka slags personer det är som sitter som domare. Blir fan mörkrädd 😦

Suspicio skriver också om det!

Annonser
Det här inlägget postades i Feminism, Om allt möjligt, Vidrigt, WTF?. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Alkohol ska inte vara en förmildrande omständighet

 1. noboytoy skriver:

  Man kan konstatera att kriminella män nu får ännu mer straffrabatt för brott som de begår mot kvinnor och barn. Det är nämligen mycket vanligt att våldtäktsmän och kvinnomisshandlare är berusade, då de begår sina brott. Det är också mycket vanligt att de skyller sina brott på berusning, i våra domstolar. HD går nu dessa kriminella män till mötes.

  Var och en av medborgarna får nu se till att skydda sig själva och sina barn. Det finns ingen hjälp att få för brottsoffren, män kvinnor och barn, i svenskt rättsväsende längre.

 2. svalin skriver:

  Det är helt sjukt att de kan besluta så. Nu kan det bli straff-frihet för en massa brott som våldtäkt, misshandel, rattfylla osv. Vem tänker på brottsoffren?

 3. svalin skriver:

  Ska folk misstänkta för brott bara kunna säga/ljuga ”jag var full och jag visste inte vad jag gjorde” och sen frias?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s