Bra, Marteus!

Ja, bra svarat av Marteus till Kadhammars kvinnofientliga artikel där han drog alla kvinnor över en kam, ”fruntimmer” ska vara tysta tycker Kadhammar och ursäktar sedan sin egna sexism med att åh nä stackars män som jag  får inte hata kvinnor utan att ni hemska kvinno-kvinnor kritiserar oss! BUHU! Faktiskt bevisade han precis det som ”kvinno-kvinnor” kritiserade honom för eftersom hans artikel var sexistisk. Bra gjort, Peter Kadhammar!

Marteus bemöter också hur han inte verkar ha en susning om hur kvinnor haft det sedan första världskriget. Dags att uppdatera sig, Kadhammar?

Om nu dom gamla vanliga antifeministerna (Pär Ström, Pelle Billing, MedborgareX, etc) kommer svara så få vi väl se det vanliga tugget om ”manshat” och annat som visar på den dubbelmoral dom lider av. I deras värld får inte en man ifrågasättas för det är ”manshat”.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Feminism, Kvinnohat, Kvinnohatet på nätet, Sexism. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Bra, Marteus!

 1. noboytoy skriver:

  Rubriken säger väl allt..? ”Return of the äkta mansgris”, hahahah!!
  Lite fel, dock, att kalla det ”return” eftersom de alltid har funnits dessa mansgrisar men på nätet kan de spela ut och dryfta sina åsikter fritt under anonymitetens skydd.

  De har synliggjort sig själva, mansgrisarna, vilket är en klar fördel för kvinnor, som då bättre vet vad de har att göra med och kanske till och med förstår att feminismen är betydligt bättre för kvinnor än den gamla unkna tusenåriga manliga antifeminismen.

  • BitterFeminist skriver:

   Rubriken var verkligen passande, också tanke på hur Kadhammar försvarar sitt användande av ”fruntimmer”.
   Ja, dessa män har funnits hur länge som helst. Alltid redo att trycka ner kvinnor som kämpar tillsammans.

 2. Lars skriver:

  Tänk om hela västerländska civilisationen brakar ihop p.g.a att kvinnor och män blir mer fientliga mot varandra ?

  Männen klarar sig helt klart bättre då för de kan jaga och fiska bättre än vad kvinnor kan.

  Sjäv så förbereder jag mig för detta så smått.

  • noboytoy skriver:

   Kan män jaga och fiska bättre än kvinnor..? Det visste inte jag..? Källa?
   Vilken del av civilisationen tror du själv överlever?
   De som ger och föder liv eller de som..tja, vad gör ni män egentligen? Kanske jagar och fiskar ”lite bättre”?

 3. Lars skriver:

  Det naturliga vore att kvinnor och män inte gick mot lägre nivåer av gillande. Att man jobba i motsatt riktning som många jämstäldister gör t.ex Per Ström och Billing: för ökade kärleksnivåer

  • noboytoy skriver:

   Förstår jag dig rätt, Lars, när jag tolkar dig som att du tycker att Ström och Billing bidrar till att främja kärleken mellan man och kvinna..?

   Om jag tolkar dig rätt, så är jag chockad. Jag ser ingen kärlek till kvinnan från någon av dessa herrar. Tvärtom, jag ser förakt och en unken kvinnosyn. Är det så män uttrycker sin ”kärlek” till kvinnan, så avstår jag för alltid från den manliga ”kärleken” och nöjer med mina vänners och min familjs kärlek.

   Tänk så olika män och kvinnor ser på saker och ting..

 4. Shed Light skriver:

  Fantastiskt bra och roligt krönika av ACM!
  Media bästa krönikör. Outstanding!

  Det är konstigt att kvinnosakskvinnor ALLTID har beskyllts för att vara okvinnliga för en ”riktigt ”kvinna ger ALLT åt kärleken. Om hon sedan blir förtryckt , misshandlad, förhindrad att jobba, instängd, kontrollerad osv spelar mindre roll. Bara hon är en ”riktig”kvinna.
  Vi har hört det ”argumentet” förut i historien…..för hur var det nu? De kvinnor som kämpade för rösträtt var ju manhaftiga och cigarrökande antikvinnor…väl?
  Kvinnor har genom historien gjort alla männens sysslor+ att ha haft hand om omsorgen om barn och gamla. Någon motsvarande gäller inte för männen, så det är snarare dom som får problem om kvinnorna ”försvinner”.

  • noboytoy skriver:

   Är den korta versionen kanske att män bara tycker att kvinnor som gör allt åt/för män, är ”riktiga” kvinnor..?

   Män vill ha villkorslös, kravlös kärlek från kvinnor utan att behöva anstränga sig i sina relationer men detsamma gäller inte för kvinnor? Kvinnor förväntas anpassa sig och göra som mannen önskar, för att bli älskade tillbaka?

   Låter som om män har för höga tankar om sig själva och att kvinnor har för låga tankar om sig själva.

 5. Lars skriver:

  Jag tycker det verkar som ni sitter fast i offerrollen inte därmed sagt att män inte skulle sitta fast i den också men ni verkar absolut inte vilja komma ur den det spelar ingen roll världen går under barn får en dålig uppväxt eller vad som helst

  Finns det inget som kan få er att komma ur offerrollen ?

  Männen skulle i snitt klara sig någo bättre än kvinnor dels har de oftare inga barn sen har de något bättre utbildniing i överlevnadskonster.

  Per och Billing hyser vad jag kan se inget hat mot kvinnor fast de har inte samma åsikter som feminister ofta har i vissa frågor.

  • BitterFeminist skriver:

   Har du inget annat att komma med än standard-antifeminist svar? Vet du ens vad ett offer är för något? Använd inte ord du uppenbarligen inte hanterar. ”Offer” som gör något åt sin situation istället för att sitta och gnälla hela dagarna, som antifeminister gör…

   Pär Ström och Pelle Billing är dom som själva bygger på det ”könskrig” dom gillar att anklaga feminister för. Kärlek vill dom inte ha, enbart en återgång till 50-talet.

  • noboytoy skriver:

   Lars, alla människor vet år 2011 att mjölken vi dricker kommer från korna, att köttet vi äter kommer från nöt, gris och vilt. Alla vet också att blåbär och svamp finns i skogen. Eller vill du mena att män har större kunskap om hur vi får mat i oss än kvinnor? Det finns många män som påstår att de inte vet hur man ens lagar till kött, ystar ost eller bakar bröd.

   Kvinnor ger och föder liv, så självklart är att kvinnor skulle klara sig bättre utan män än det motsatta.

   Män som Pelle Billing, torskar, som tycker att de ska ha ”laglig rätt” att köpa kvinnokroppar att runka i, är torskar/män som hyser stort förakt och noll respekt för kvinnor.

  • Peaches skriver:

   ”Bättre utbildning i överlevnadskonster”? Jag skulle vilja påstå att de flesta exemplaren av den moderna människan, kvinnor som män, inte har någon särskild ”utbildning” i överlevnadskonster. Däremot är kvinnor i gemen bättre på att tillreda mat än män är. De flesta män kan lika lite om jakt och fiske som de flesta kvinnor. Det är i huvudsak människor som lever på landsbygden, både kvinnor och män, som har kunskaper i jakt, fiske, vad naturen ger för mat och så vidare.

   Män har ”oftare inga barn”? Män har väl barn lika mycket som kvinnor, bara det att de inte tar hand om dem. Dessutom kan alla barn över 4-5 år vara behjälpliga då det gäller arbetet inom gruppen, precis som barn för inte mer än 100 år sedan också var med i den dagliga skötseln av djur och gård i det här landet. Gruppen kvinnor och barn skulle alltså ha antalet för sig gentemot gruppen män. Ju fler man är som hjälps åt, desto bättre klarar man sig.

   Sen vet jag inte riktigt varför den västerländska civilisationen skulle braka ihop därför att kvinnor kräver lika rättigheter. Är det något slags Mad Max-scenario vi ska tänka oss här? Kärnvapenkatastrof? Eller kommer samhällsstrukturen helt enkelt att smulas sönder om kvinnor börjar fatta egna beslut i större utsträckning, ifrågasätta saker och ställa krav? För det är nämligen det feminister gör, och det är inte ”fientlighet”. Vad kärlek har att göra med saken förstår jag inte heller, det är ju något som sker på individnivå medan feminism, antifeminism osv arbetar på gruppnivå. Jag går i alla fall inte omkring och är ”fientlig” mot män i min närhet på daglig basis för att jag är feminist.

   Jag har verkligen inte noterat att Ström och Billing verkar för några ”ökade kärleksnivåer”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s