Peter Kadhammar raljerar om kvinnor

Jösses, vad ska vi säga om denna artikel? Peter Kadhammar ansluter sig till den antifeministiska mobben som gnäller om ”statsfeminism” och hur ”PK” samhället är för att rent kvinnohat och antifeminism inte tolereras i alla artiklar i välkända nyhetstidningar.

När ska vi slippa alla dessa fruntimmer som förgiftar debatten? Jag tänker på kvinno-kvinnorna, de som likt forna tiders sektvänster bevakar sina medmänniskor så att ingen snubblar på orden, har fel åsikt, använder fel definition eller inte förmår att sätta feminismen i rätt historisk kontext.

Ve den som uttrycker sig fel! Ve den som kanske inte håller med om att det sedan historiens gryning pågått ett ”lågintensivt krig” från mannens sida – mot kvinnan! Ve den som inte ens förstår vad som menas.

Tja du, Kadhammar. När ska män som du sluta snacka skit om kvinnor och feminister? Sexistisk goja är vad det är. Men sälla dig du till Pär ström och Pelle Billing…

Gissa förresten vilka som hurrar nu? Jepp, Pär Ström och Pelle Billing… Tänk om denna artikel varit riktat mot män som grupp istället? Fy fan vilket jävla liv det hade blivit. Men det är bra ni så kallade jämställdister och antifeminister, visa precis på vilken jävla dubbelmoral nu lider av. På detta sätt är det enkelt för oss feminister att visa på hur poänglöst det är att ta någon av er på allvar, ni fortsätter bara vara småpojkar på dagis som drar småflickor i håret.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Feminism, Kvinnohat, Sexism, WTF?. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Peter Kadhammar raljerar om kvinnor

 1. Shed Light skriver:

  Det PK ägnar sig åt är just det: politiskt (medie)korrekt idag. Dvs han flörtar med den kvinnohatande komentarsmobben, väl medveten om att han får stöd av dessa.

  Men de vill väl inte ha kvinnliga läsare…och det går utför med AB.
  Hur vore det för ekonomin om de brydde sig om andra halvan av befolkningen också?
  Sådana här tankegångar trodde man bara hörde hemma i mansschuavinistiska kretsar.
  Den kunde ju lika gärna ha skrivits på Genusnytt.
  Med tanke på de kvinnohatsbrott som vi aan läsa om i stort sett dagligen i media, tycker jag det är ansvarslöst att uppmuntra till ytterligare kvinnohat i media.

  • BitterFeminist skriver:

   Ja, det börjar blir allt mer korrekt idag att sprida dynga mot kvinnor och feminister. Dom få kvinnor som inte får skit när dom säger ifrån är också dom antifeministiska kvinnor som gillade artikel. För det vi sk aha klart för oss är att Kadhammar uppenbarligen inte tål kvinnor som säger ifrån. Precis som antifeminister, dom hatar sådana kvinnor, kvinnor som kämpar mot kvinnohatet.

 2. Thomas skriver:

  ”Tänk om denna artikel varit riktat mot män som grupp istället?” Det hade inte hänt någonting alls i det medieklimat som råder idag. Det verkar dock vara på väg att ändras vilket är positivt.

  Åja, det är väl några fler som tyckte krönikan var bra, inklusive kvinnor. Läs kommentarsfältet till krönikan. Sannolikt var det nog ganska många i Sverige som tyckte krönikan var bra i sin helhet och andemening.

  Jag anar en stark frustration och en gnutta manshat när du skriver. Fine. Det är ditt ställningstagande men jag tvivlar på att du kommer bidra med någon positiv förändring. Lycka till!

  /Thomas

  • BitterFeminist skriver:

   Klart det hade, vi hade haft Pär Ström och andra antifeminister som talat om hat mot män om artikeln riktade sig mot män istället och talade nedlåtande om dom. Men jag ser att du sällar dig till dom som inte ser några problem med denna dubbelmoral.

   Att det även finns kvinnor som gillar att trycka till andra kvinnor är jag väl medveten om, det är inget nytt då det finns flera sådana som även kallar sig antifeminister och ser allt som inte vill återställa 50-talets syn på kvinnor och män som ett hot.

   Tala för dig själv, frustrationer och ilska ser jag från personer som gillade denna artikel. Det skulle vara bra om ni tog och lugnade ner er och tänkte efter innan ni så snabbt godtar något ni inte skulle gilla om en feminist sa om män. Hycklare.

   • noboytoy skriver:

    Män som Tomas, Pär Ström och de andra antifeminina männen har en märklig förmåga att alltid göra sig själva till talespersoner för kvinnor. Vi vet att kommentarsfälten i media domineras av män men där har Tomas lyckats få syn på några få kvinnor som stämmer in i den antifeminina manskören. Detta tar Tomas genast som en garant för ”hur kvinnor tycker”.

    Det är ganska vanligt att man hör från antifeminina män att ”vanliga” kvinnor inte vill kalla sig feminister och är trötta på feminismen. Hur vet dessa antifeminina män det? Kanske är det det gamla vanliga feltänket män har, då de inbillar sig att kvinnor fungerar, tycker och tänker likadant som män, alltid? Hur kommer det sig att dessa män vill lägga sig i hur kvinnor/män/feminister ska verka för jämställdhet?

    Kan inte dessa antifeministiska män driva den gamla unkna antifeminismen som de har gjort i alla tider, utan att kritisera feminismens/kvinnors hundraåriga arbete för jämställdhet? Vad är alternativet till feminism, menar dessa män? Att återgå till det patriarkala, antifeminina samhället, där männen enväldigt skapade lagar som gravt missgynnade alla kvinnor? Som gynnade enbart män?

 3. Bianca skriver:

  When a man gives his opinion, he’s a man. When a woman gives her opinion, she’s a bitch. Så verkar även vara fallet här.

  • BitterFeminist skriver:

   Så är det ja. En kvinna är alltid en bitch så fort hon uttrycker en åsikt som skiljer henne från en dörrmatta… Ett känt citat förövrigt, som jag ändrade lite på.

   • Bianca skriver:

    Har också kommenterat på Billing’s blogg. Man blir chockad över vilken mobbing och nedtryckning det är av personer som hyser andra åsikter än hans vanliga läsare. Jag skrev tre rader och någon börjar skrika om härskarteknik. Tänk att man man vara så rädd för en kvinna och hennes åsikter.

    • BitterFeminist skriver:

     Eller så kallas allt du säger för ”manshat”, det går inte att diskutera med dessa antifeminister och mansrättsaktivister, dom lyssnar aldrig på något som skiljer sig från deras egna syn på verkligheten.

 4. Katarina skriver:

  Bra skrivet. ” Thomas” pratar om manshat. Gnällspik Thomas! Vad klagar männen för? Dom har ju all makt överallt! Ja, alla män klagar inte, bara dom utan stake!

  • BitterFeminist skriver:

   Ja jag förstår inte vad detta hat mot män kommer ifrån, eller ”misandri” som dom snackar om. Som att det fanns ett systematiskt förtryck av män för att dom är män…

 5. BitterFeminist skriver:

  Och nu tittade jag lite på dom ”kvinnor som talar för alla kvinnor” -kvinnorna i kommentarsfältet på Aftonbladet som håller med Kadhammar. Ouch… Den som fått mest ”like” är någon som håller med både Tanja Bergkvist och dom antifeministiska kvinnorna på Corren, så mycket för att vara seriös. Antifeminist och mansrättsaktivist…

 6. noboytoy skriver:

  Flinten Kadhammar skriver:
  ”Att försvara sig mot dessa kvinno-kvinnor är omöjligt. Att hamna i deras skottfält är som att råka ut för de personer som fördömer kritiker av Israel för att vara antisemiter eller rent av anhängare av terrorism. Att neka är lönlöst. Den hastigt sammankallade domstolen åtalar och dömer efter eget skön. Det går inte att protestera ens om anklagelseakten bygger på falska premisser.”

  Klart att ingen man kan ”försvara sig” mot fakta. Män har diskriminerat och förtryckt kvinnor genom hela vår historia och gör fortfarande. Peter Kadhammat är själv ett ypperligt exempel som vill ”slippa lyssna” på kvinnor eftersom han tycker att kvinnor ”förgiftar” den gamla unkna antifeminina debatt han själv vill föra.

  Peter Kadhammar tror nog att han och andra antifeminina män bättre vet hur kvinnor skall uppleva detta manliga förtryck och detta manliga hot mot kvinnors mänskliga rättigheter, världen över. Jag förstår varför han vill utse sig själv till talesperson för kvinnor och tysta kvinnor. Det hör till den antifeminina retoriken som män har kört med i tusentals år. Att tysta kvinnor och låta männen bestämma vad som ska vara okej för kvinnor.

  Vi ser det inte minst i sexbrottslagstiftningen då männen, förövarna, tillåts tala om för kvinnor, hur kvinnor skall uppleva mäns våldtäkter och sexövergrepp. Vi ser män som vill lagstifta om att kvinnor inte ska få göra abort, män som vill lagstifta om vårdnadsbidrag för kvinnor som män vill ska stanna hemma med barnen, män som vill avskaffa sexbrottslagstiftningen osv.

  Av samma anledning vill män som Kadhammar utrota feminismen, kvinnorörelsen. Det gynnar män mer om män får bestämma över både kvinnor och mäns levnadsvillkor, förstås. Feministerna utgör ett hot eftersom feminister belyser kvinnors villkor och verkar för att förändra dessa till det bättre för både kvinnor och män. Feminister utgör ett hot mot den gamla unkna antifeminina debatt som har förts enväldigt av män genom alla tider. Peter Kadhammar är en gammal omodern, konservativ bakåtsträvare. En tjurskallig och icke nytänkande man, bland alla andra dessa nutida och historiska antifeminina män.

  • BitterFeminist skriver:

   Det sorgliga är att Peter Kadhammar gör faktiskt precis som dom ”kvinno-kvinnor” han gnäller om. Eftersom han talar om dessa kvinnor just för att dom är kvinnor, inte som individer. Att han skriver om ”fruntimmer” visar på detta. Med andra ord, dom tycker han är sexist och han bevisar det nu också i och med sin artikel. Vilket självmål…

   • noboytoy skriver:

    Skillnaden är bara att Kadhammar med sina antifeminina mansvänner vill sätta upp villkor och skapa lagar för KVINNOR medan feminster inte jobbar för att sätta upp villkor och skapa lagar för MÄN, utan fokuserar på främst kvinnors livsvillkor. Antifeminister talar mest om vad kvinnor ska få göra och inte och det tycks alltid vara beroende av vad män anser. Kadhammar tycker tex inte att kvinnor ska få prata öht, han vill slippa lyssna.

    • BitterFeminist skriver:

     Nej han vill inte att kvinnor ska tala överhuvudtaget. Om vi inte heter exempelvis Tanja Bergkvist och andra liknande mansrättsaktivistiska kvinnor. Så länge vi håller med män som Kadhammar så får vi tala.

 7. noboytoy skriver:

  BF, Marteus på Expressen har skrivit en bra artikel som svar på antifeminina Kadhammars resonemang om kvinnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s