Men kom igen Pär Ström och var konsekvent för en gång skull!

Vad fan snackar Pär Ström om? Förutom en jävligt låga nivå han lägger sig på genom att göra en antifeministisk poäng av det vidriga dådet där en kvinnlig 24-årig vårdare blev mördad av en 28-årig manlig intagen så undrar jag om han någonsin läser det han själv skriver?

Häkten är en av de farligaste arbetsplatserna som finns. ”Jag kan inte nog understryka hur desperata de intagna kan vara”, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi, i Aftonbladet. I det här fallet var båda vakter kvinnor. Visst varierar graden av fysisk styrka inom könen, men generellt är kvinnor betydligt svagare är män. Är det verkligen lämpligt att tungt kriminella vaktas av kvinnor? skulle man kunna fråga sig.

Såhär låter det på Pär Ström när kvinnor har jobb som är krävande och farliga. Vad brukar Ström och hans antifeminist anhängare pladdra om? Att vi feminister ska verka för att fler kvinnor borde ta dessa jobb för att stärka jämställdheten. När nu kvinnor har sådana jobb så är det alltså fel det med… Damned if you do and damned if you don’t.

Här är det lätt att bli missförstådd och medvetet vantolkad av feminister, så därför förtydligar jag mig: Egentligen är könet ointressant, men jag tycker att kraven på fysisk styrka i det aktuella jobbet borde vara mycket högt ställda. Det i sin tur skulle innebära att mycket få kvinnor skulle uppfylla kraven. Råstyrka är en urgammal manlig egenskap som mänskligheten genom årtusendena har haft en enorm nytta av. Råstyrka är också traditionellt en viktig källa till manlig stolthet.

Vi feminister behöver inte ”medvetet vantolka” något du säger Pär Ström. Det räcker att se vad du faktiskt skriver, vilket är att du dömer kvinnor och gömmer dig bakom biologin för att göra det. Hade könet egentligen varit ointressant skulle han inte heller försökt göra denna hemska händelse till en antifeministisk poäng som han sedan använder mot kvinnor och feminister. Sen låter det på Pär Ström som att han är rädd för starka kvinnor, för det är ju en ”manlig stolthet” detta med råstyrka… Snacka om hyllande av könskonservatism. Så mycket för den ”riktiga” jämställdhet Ström säger sig vara intresserad av…

Förresten, tänk er om denna artikel handlade om män istället. Exempelvis att dom skulle vara biologiskt sämre på vård av barn och att hand om hemmet, utan tvekan hade artikeln kallats ”manshat”. Men det är okej för dessa ”jämställdister” att snacka skit om kvinnor och feminister genom att gömma sig bakom könskonservatism. Fy fan vad inkonsekvent och löjligt.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Feminism, Könsnormer, Vidrigt, WTF?. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Men kom igen Pär Ström och var konsekvent för en gång skull!

 1. noboytoy skriver:

  Menar Pär att män bara ska använda sin muskelstyrka i sina arbeten då? Män är därmed inte lämpade att sitta på kontor? Jag håller med! Ut med alla män från alla departement, myndigheter och rättsväsende. Låt oss använda den manliga ”råstyrkan” på ett bättre sätt och låt kvinnorna ta över all administration och beslutsfattande i samhället. Män ska vara ute i skogen, i gruvorna, i vården, i bagerier (knåda deg) och arbeta med alla farliga män i våra fängelser.

  • BitterFeminist skriver:

   Ja. Män som Ström som har en glorifierad syn på råstyrka kan se till att män bara har jobb där det krävs, vilket inte är många… På så sätt kommer kvinnor dominera jobbsektorn i Sverige precis som du är inne på. Gärna för mig, Pär Ström…

 2. LL skriver:

  Äsch! Att börja prata om manlig råstyrka är bara en av många saker man kan säga när man egentligen bara vill att allt ska förbli som det alltid varit. De vill självklart inte ha någon förändring i hur män och kvinnor jobbar. Män vill fortsätta ha antingen ledande positioner i samhället eller fysiska jobb där man slipper arbeta med tjatiga kvinnor. De vill absolut självklart inte att kvinnor ska ha några toppjobb, men heller inte underlätta för att kvinnor ska kunna komma in och göra tunga jobb (vilket man ser på ex gargongen på mansdominerade arbetsplatser) Nej de trivs bra med att kvinnor jobbar underbetalt inom vård, omsorg och skola – och kallar det att kvinnor är biologiskt dragna till dessa jobb och inte är lika intresserade av makt och status som män är. Jag tycker det är osmakligt att han ens tar upp det här fallet om allt han kan komma fram till att de inte borde jobbat som kriminalvårdare för att de var kvinnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s