Stor godtycklighet i utfärdandet av besöksförbud

Jag håller med Roks. Det finns en stor godtycklighet i att utfärda besöksförbud. Kvinnor som ansöker om besöksförbud får det inte, eller ansöker om det gällande deras barn så att deras ex inte kan träffa dom. Undertiden medan denna godtycklighet finns så får kvinnorna betala med sina liv.

17 kvinnor mördas varje år av en man dom varit tillsammans med. Det kommer att hända igen, och igen och igen. Undertiden så är det ursäkter som gäller när myndigheter lägger över ansvaret på någon annan och skyller ifrån sig. Hur många fler liv ska det kosta innan en ändring sker!?

Det sägs att detta tas på allvar, men hur kan någon sådant här hända om det faktiskt togs på allvar? Är det inte viktigt att lyssna på dom kvinnor som ber om hjälp, som är rädda för sina liv!? Uppenbarligen inte.

Blir så ledsen och förbannad 😦

Annonser
Det här inlägget postades i Mäns våld mot kvinnor. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Stor godtycklighet i utfärdandet av besöksförbud

 1. noboytoy skriver:

  Är det inte i Blekinge man skyddar hotade kvinnor och barn genom att låta polishundspatruller agera livvakter i området där kvinnan bor? Mycket bra initiativ, tycker jag.
  Besöksförbud i all sin ära men dessa överträds alltför ofta. En till livet hotad kvinna tror jag inte känner sig så mycket tryggare med besöksförbud, när hon ändå när som helst på dygnet kan bli överfallen, misshandlad och mördad. Det är samhällets skyldighet att se till att kvinnor och deras barn skyddas dygnet runt från dessa dårar. Polishundspatruller verkar avskräckande för dessa familjesadister till män, tror jag. I värsta fall får väl polisen bistå kvinnor med vapen så att de kan skydda sig själva.

  • BitterFeminist skriver:

   Jag håller med. Mycket mer än bara besöksförbud behövs precis som du tar upp. Jag ser dock detta med besöksförbud som ett exempel på att hot, och allt hemskt skit dom går igenom, mot dessa kvinnor inte tas på allvar.

   • noboytoy skriver:

    Du har rätt. Detta hot, denna terror kallas ju ”familjedrama” och ”familjetragedier”. Som om hela familjen skulle vara inblandad och delaktig i mannens terror och våld. Det är pappavåld och mansvåld. Inget annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s