Kan bli konsekvenser va

Tjejerna måste förstå att det kan bli konsekvenser. säger Inger Ohlsson, i slutet på denna artikel om tjejer som anses göra ”falska anmälningar” gällande våldtäkt.

Inger Ohlsson vågar säga det högt som många polisutredare vet, men få vågar föra fram offentligt.

Inte vågar? Ska vi inte få höra en ”alla är så pk” här också?

Om vi tittar på statistiken så är ”falska våldtäktsanmälningar” extremt få. Men artikeln får det att låta som att detta är ett långt större problem än något annat när det handlar om våldtäkt. För att inte tala om att det sällan finns bevis för att det egentligen varit så. Det stora problemet är att så få våldtäkter anmäls, få går upp i rätten och få får fällande dom. Vi vet exempelvis att dom flesta inte anmäler en våldtäkt alls som sagt. Och att dom som gör det är det en hel del som faktisk drar tillbaka sina anmälan just för det är en svår och hemsk process som våldtäktsoffret får gå igenom med förhör, undersökningar och att träda fram i domstol. Sedan har vi samhällets syn som gör att många tjejer och kvinnor som anmäler våldtäkt blir dömda. Hört talas om Bjästa-fallet? Där fick vi prov på en patriarkal syn på kvinnan.

Allt för ofta så utgår en del där ute att om en kvinnan som blivit våldtagen dragit tillbaka sin anmälan så måste det vara en falsk anmälan. Dom gissar alltså.

Så nej du Inger Ohlsson, det är knappast så att det inte finns konsekvenser för dom som anmäler våldtäkt, det finns många. Både samhället och även av personer som ska hjälpa dom kan vara en del av problemet, detta är säkert genom att vi läser artikel…

NoBoyToy skriver mer om detta!

Edit: Lägger till att det är typiskt att se retoriken ”du förstör för riktiga våldtäktsoffer!” från Ingrid Ohlsson. Ett tankesätt som jag igen kan nämna Bjästa-fallet som exempel. Vad det här kommer att göra är att minska antalet våldtäktsanmälningar just eftersom fler tjejer och kvinnor kommer att tänka att det är ingen ide eftersom dom kommer mycket väl anta att dom inte blir betrodda. Och med tanke på att det redan är så få som anmäler våldtäkt så gör det ett redan stort problem ännu större.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Kvinnohat, WTF?. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kan bli konsekvenser va

 1. Shed Light skriver:

  Säger man att det finns”riktiga våldtäktsoffer” så
  1. ansluter man sig till mansrörelsens retorik
  2. säger man att det finns ”oriktiga våldtäktsoffer” . Vad är då det för sorts våldtäkter? I en nära relation? Etikettsbrott a la Hillegren? ”Överraskningssex”? Smärtsamt sex? Analt ovälkommet sex?
  Det finns massor av ”oriktiga våldtäkter” om bara polisen vill hitta dom.

 2. svalin skriver:

  Leif G W Persson sade i en intervju för ett tag sen att antalet falska anmälda våldtäkter per år i Sverige ligger på runt 4 % per år. Det verkar alltså förekomma men det är inget stort strukturellt problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s