Nu igen

Mer antifeminism i media. Dom får aldrig nog va? Såklart antifeministerna hurrar nu, allt som resulterar i att spy galla över kvinnor, feminism och genusfrågor älskar dom.  Lustigt hur dom på samma gång ser sig som sanningsägare och ”jämställdister”, det sistnämnda har mer gemensamt med konservatism och antifeminism än något annat.

Jag blir därför inte förvånad över att Roland Poirier Martinsson ser exempelvis jämställdhetsplaner, och överhuvudtaget genusforskning, som något hotfullt och ”moraliskt förkastligt”. Genuskurser för lärare = fel, eftersom det är något som kan förebygga könsnormer och fördomar baserat på kön. Vilket dessa antifeminister inte är långsamma med att försvara när det verkligen gäller. Ett exempel är hur Pär Ström och hans anhängare kritiserar alla som kritiserar Ulf Brunnberg men säger inget om Brunnbergs egna kvinno- och manssyn,  för att i nästa sekund anklaga feminister för ”mansförakt”. Marvelous…

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Feminism, Könsnormer, WTF?. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nu igen

 1. Bittersillen skriver:

  Ne. För det är ju jääääääättebra när man har en pedagog till sina barn som säger att ”ja det är otroligt att det är inbyggt redan från början” Det faktum att pojkar gillar blått och bilar. JÄTTEBRA! Det behövs inte alls genusutbildning på ALLA pedagoger i skolan…

  • BitterFeminist skriver:

   Ja så sant. Vi ska inte utmana rådande könsnormer för personer som RPM för då går världen under. Så jävla trött på dessa antifeminister och konservativas reaktioner.

 2. noboytoy skriver:

  Du har väl läst Rolands artikel i Newsmill ”ingenting går upp mot en riktig hemmafru”?
  Det säger ju allt om denna Timbro-chef. Tänk om feminister skulle ”tuta i” hans hemmafru en massa ”skit”? Då är det slut på den extremt billiga arbetskraft han håller sig med i form av hemmafru.

  Ingen mat står på bordet när Rolle vill utöka sin redan tjocka kagge, ingen har städat undan hans skit, ingen tar hand om hans barn och han har ingen att ha sex med. Stackars Roland, hur skulle han då hinna med sitt jobb på Timbro? Om han måste sköta sin vardag helt SJÄLV? Utnyttja RUT och istället tvingas betala för tjänsterna i hemmet som hans fru utför näst intill gratis?

  • BitterFeminist skriver:

   Ja läste den förut, blir så jävla trött på den konservativa och antifeministiska propagandan. Det är precis sådan kvinnosyn som du tar upp som män som han har. Kvinnor är bara gratis arbetskraft och förväntas känna sig tacksamma att män som RPM ”försörjer” dom.

 3. Jakob skriver:

  Extremt billig arbetskraft?

  Familjen förlorar en årsinkomst, vilket i runda slängar blir minst 240 000 kr per år. Det är inte billigt, det är extremt mycket pengar. Och gratis arbetskraft lär det inte vara fråga om. Frun äter, bor och klär sig på mannens bekostnad.

  Likheten med att vara arbetslös är slående. Jag har varit arbetslös under 9 månader i mitt liv. Det var jävligt skönt att få vara hemma samtidigt som någon annan betalade mitt uppehälle, det vill säga samhället. Jag hade gott om fritid och kunde göra vad jag ville trots att jag skötte hemmet. Jag umgicks med polare, läste, lagade mat, tvättade och fixade. Var jag extremt billig arbetskraft i hemmet? Tja … tror ni att det är en slump att man stramar åt reglerna för arbetslöshetsersättning?

  För övrigt bör ni väl fråga Poirier Martinssons fru om vad hon tycker istället för att berätta vad hon ska tycka.

  • noboytoy skriver:

   Jakob, om du slutar att blanda ihop kvinna och man till EN enda enhet och kalla det ”familjen” så blir det lättare för dig att förstå.

   Kvinnan förlorar sin årsinkomst på i runda slängar 240000 kronor per år men jobbar ändå dygnet runt med mannens och hennes gemensamma barn och hushåll. Detta gör hon för bara tak över huvudet och kläder på kroppen. Hon förlorar dessutom alla andra rättigheter som tex pension, sjukpenning och a-kassa i samma veva.

   Män kan ju anlita extern hushållshjälp och barnpassning från kl 0600-2300 och se vad kostnaden hamnar på. Lägg till kostnaden för köpe”sex”.

   Jag håller med, varför pratar inte Rolands fru, istället för Roland, om hur hon ser på sitt liv istället för att han talar om sina egna fördelar med hennes billiga arbetskraft?

 4. Jakob skriver:

  ”Jakob, om du slutar att blanda ihop kvinna och man till EN enda enhet och kalla det ”familjen” så blir det lättare för dig att förstå.”

  Ja, jag kan sluta se ett par som EN enhet, alltså familjen. Men nu råkar det vara så att det finns män och kvinnor som gillar att vara gifta, det vill säga att vara en enhet som de själva i samförstånd bestämmer över. Jag vet att det sticker i dina ögon, men så råkar det vara. Detta oavsett om du kommer med moraliska pekpinnar om hur andra ska leva sina liv. Du ingår inte i familjen Poirier Martinsson och då ska du inte heller bestämma hur de ska leva sina liv. Du framstår som den diktatoriska prästen som kommer till det fjärran landet för att banka ur vildarna deras smutsiga och hedniska leverne och leda in dem på ”den rätta vägen”.

  ”Kvinnan förlorar sin årsinkomst på i runda slängar 240000 kronor per år men jobbar ändå dygnet runt med mannens och hennes gemensamma barn och hushåll.”

  Och den inkomsten står mannen för. Kvinnan får alltså pengar för att utföra ett arbete. Stör det dig att den inkomsten kommer från mannen istället för en arbetsgivare?

  ”Hon förlorar dessutom alla andra rättigheter som tex pension, sjukpenning och a-kassa i samma veva.”

  Hon förlorar rätt till pension, vilket är synd. Och a-kassa behöver hon eftersom hon inte jobbar på den reguljära arbetsmarknaden. Och sjukpenning behöver hon inte heller av samma skäl. Så fort hon börjar jobba får hon de förmånerna som alla andra.

  ”Män kan ju anlita extern hushållshjälp och barnpassning från kl 0600-2300 och se vad kostnaden hamnar på. Lägg till kostnaden för köpe”sex”.

  Gissningsvis kostar den hjälpen mindre än vad det kostar att gå miste om en hel månadslön. T ex finns det ju maxtaxa på dagis. Och varför skulle kostnaden för sex tillkomma? De båda kanske gillar att ha sex med varandra helt gratis.

  ”Jag håller med, varför pratar inte Rolands fru, istället för Roland, om hur hon ser på sitt liv istället för att han talar om sina egna fördelar med hennes billiga arbetskraft?”

  Ja, varför gör du inte det? Jag tror knappast Roland har tvingat sin fru att vara hemma och hon kan när som helst börja jobba eller ta ut skilsmässa eller vad som helst. Men tänk om – gud förbjude! – hon kanske gillar att vara hemma och bli försörjd. Och hon kanske – gud förbjude! – gillar att ha sex med sin man helt gratis. Hon kanske är – gud förbjude! – väldigt nöjd med det liv hon lever.

  Eftersom du inte vet ett dugg om familjen Poirier Martinsson så föreslår jag att du ger fan i att kritisera deras sätt att leva. Ditt moralistiska sätt att fördöma andras sätt att hantera sitt liv är minst sagt obehagligt. Jag bara väntar på att du i vanlig ordning insinuerar att Roland egentligen är pedofil.

  ”hennes billiga arbetskraft”

  En förlorad årsinkomst är inte ”billigt”. Det hade varit billigare att placera barnen på dagis och köpt in städhjälp.

  • noboytoy skriver:

   Jisses vad mycket skit du skriver, Jakob. Hela första stycket fick jag bara ögna igenom för det innehöll ju inget mer än en massa dravel om mig och det du inbillar dig skulle vara mina åsikter.

   ”Och den inkomsten står mannen för. Kvinnan får alltså pengar för att utföra ett arbete. Stör det dig att den inkomsten kommer från mannen istället för en arbetsgivare?”

   Mannen förser inte kvinnan med ”inkomst”. Det finns i modern tid mycket få hemmafruar som inte har någon inkomst alls. Ofta är det a-kassa eller sjukpenning. I mycket, mycket få fall är kvinnan nolltaxerare, dvs har ingen inkomst alls. Det mannen gör då, är att han står för mat, kläder och tak över huvudet åt kvinnan för hennes mer eller mindre dygnet-runt-arbete i hemmet. Som gammalt slavarbete ungefär. Om kvinnan valde att istället lägga all denna tid på avlönat arbete, skulle hon tjäna bra med pengar och förvalta dessa som hon själv behagar. Få en bättre pension, få tillgång till a-kassa och en bra sjukpenninggrundande inkomst.

   ”Gissningsvis kostar den hjälpen mindre än vad det kostar att gå miste om en hel månadslön.”

   Du kommer inte långt med att ”gissa”, Jakob. Det är lätt att räkna ut. Städning, matlagning, tvätt och barnpassning från 0600-2200…? De flesta entreprenörer i branschen ligger på 300-350 kronor i timmen. 16 timmars arbetsdag, 7 dagar i veckan x 300 kronor i timmen = 33600 kronor. Med RUT blir kostnaden lägre men hur många hemmafruar gör av med 30000 kronor i veckan på mat, husrum och kläder till sig själva och halva kostnaden för barnens del?

   Lägg sen till kostnaden för en prostituerad, eftersom vissa män inte tycker att de kan överleva utan sex, åtminstone en gång i veckan. Så vad tycker du? Tjänar män på att kvinnor stannar hemma och sliter med mäns hem, hushåll och barn och förlorar kvinnor på detsamma? Du vet naturligtvis svaret, Jakob, jag tror att du bara spelar dummare än vad du är… kanske inte.

   För övrigt var det du som påtalade att man borde fråga vad Rolands fru tycker om upplägget. Jag höll med dig i detta eftersom jag tycker det är fult av Rolle att ta orda för sin fru, så vad blir du upprörd över..? Istället sitter du nu och gissar att hon faktiskt ”inte är tvingad” och ”kan ta ut skilsmässa om hon vill”…Hur vet du det, Jakob?

   Åh, jodå, jag känner till dig också ”Jakob”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s