Tv-eliten tycker till om Brunnbergs machokanal

I denna artikel. Bra att flera reagerar över Brunnbergs sexism och könskonservatism.

Jag fattar inte varför det ska vara så förbenat svårt för honom och andra som han att förstå det här med individer och olika smak. Alla kvinnor har inte exakt samma intresse, detsamma gäller män. Eller är kvinnor som gillar sport och vetenskap män och män som gillar stickning och inredning kvinnor? Män som inte gillar hans kanal är inte riktiga män kanske? Om vi ska gå efter Ulf Brunnbergs resonemang så verkar det nästan så…

Inte förvånande att se en viss antifeminist utala sig heller i artikeln, under åsikterna går isär bland profilerna… Att kritisera Brunnberg för att uppvisa en sexistisk och könkonservativ syn på kvinnor och män är alltså ”manshat”. Vad i hela helvette är det för definition på ”manshat”? Allt som inte hyllar män? Att kvinnor alls syns i TV-rutan?

Ja jag blir verkligen förvånad över denna inkonsekvens och att inte kunna tänka ett steg längre. Okej där ljög jag, jag är van med detta däremot när jag debatterar med diverse antifeminister. Ni  kan ge er på att olika antifeminister kommer att hylla detta såklart. Medan dom samtidigt högljud beklagar sig om att feminister aaaldrig reagerar mot något som har med män att göra…

Nej detta får 3 *facepalms* och 2 *headdesk* av 5 möjliga av båda. Well done…

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Feminism, Könsnormer, Kvinnohat, Sexism, WTF?. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tv-eliten tycker till om Brunnbergs machokanal

 1. Zeb skriver:

  Kollar du på TV3, TV4, TV5 eller TV11 så är dessa kanalers utbud klart kvinnoanpassat, med undantag för nyheter och sport. Kollar du på statistiken (finns på mms) om vilka som tittar på kanalerna så kan du se att det är tydlig kvinnlig dominans. De flesta tv-serier följs t ex av en stor majoritet kvinnor, vissa serier ses nästan uteslutande av kvinnor. I både USA och England har det blivit en viss debatt kring att framförallt yngre män lämnat tv-tittandet bakom sig eftersom utbudet blivit så inriktat på tjejer och kvinnor att de inte längre känner sig välkomna i ”mainstreamkanalerna”. Istället har det bildats mer separat mansinriktade kanaler som t ex Spike för att attrahera killarna, eller rena sportkanaler. Dessutom har många yngre män valt bort TV för internet. Samma tendens finns hos tjejerna, men inte alls lika tydlig. Bakom den här utvecklingen ligger förstås att kvinnor anses som en intressessantare ”marknad” för olika typer av konsumentprodukter som kan produktplaceras i reklampauserna.

  • noboytoy skriver:

   Kollar du på mansdominansen i bolagsstyrelser, kommuner och ut i världen, där 1/10 parlamentariker är män så förstår du då också att kvinnor inte känner sig välkomna i maktens korridorer, där fortfarande år 2011 en klar majoritet av män styr? Kollar du på vilka som syns och hörs mest i samtliga media så är det män, 70%. Kollar du på vilkas mänskliga rättigheter och hälsa som är hotat av det andra könet, så är det kvinnor. Med din stora förståelse för hur män inte känner sig välkomna i tv-utbudet, bör du då också kunna förstå att kvinnor inte känner sig välkomna i världen eller ens att kunna styra den till bättre villkor för dem själva?

   • BitterFeminist skriver:

    Zeb:

    Nej jag kan inte se hur dom kanalerna skulle vara kvinnoanpassade. Du utgår ifrån att kön = bestämda intressen. Vilket inte är fallet. Förövrigt så är det fler män som håller i dessa program i dom kanaler du nämnde.

    Att många kvinnor tittat på exempelvis såpor är inget nytt sedan Dallas och Falcon Crests dagar. Men många kvinnor tittar på andra serier också, som exempelvis CSI-serierna. Samt att många män tittat på såpor.

    • Zeb skriver:

     Lite konkreta exempel.

     Om man skapade en kanal som endast körde repriser av sex & the city hela tiden så
     skulle kanalen nästan uteslutande ha kvinnliga tittare. Ju mer av tv-tiden som
     utgörs av liknande program ju fler kvinnor och ju färre män bland tittarna.
     Är väl knappast ett kontroversiellt påstående. TV3 brukade kalla sitt block med sex & the city, project runway och top model för ”Girlylicious”. Knappast en slump, eller hur?

     Om något är manligt eller kvinnligt kodat har väl inte så mycket med programledarna att göra tycker jag.Ta Idol som exempel på tv4. Har väl nästan bara haft manliga programledare men är ett klart kvinnligt kodat ”mainstreamprogram” om man tänker på musikstilar,deltagare och inramning. Följaktligen också en majoritet kvinnliga tittare.

   • BitterFeminist skriver:

    NoBoyToy:

    Precis.

 2. LL skriver:

  Jag är en tjej som ytters sällan kollar på TV. Detta har dock inte något att göra med mitt kön, utan att det bara inte är min grej att kolla på TV.

  Var tvungen att kolla veckans tablå nu och kan inte alls förstå vad som är så feminiserat med TVn. Att de visar Sex and the City? Navy CIS? Våra bästa år? Crouching tiger, hidden dragon? Landet brunsås? Men in black?

  Är folk verkligen så begränsade att de anser att manligt = teknik, bilar, sport och feminint = mode, relationer, mat och inredning? Kanske dags att börja vidga sina vyer innan man vill dela upp allt i manligt och kvinnligt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s