Varför mer skattepengar till kvinnofientliga samfund?

Snaubblade in på Knuff.se nyss och såg att 10 miljoner mer kronor ska ges till trossamfund. Flera av dom har en kvinnofientlig syn där kvinnor antingen får en lägre ställning inom samfundet, eller ingen alls för att dom är kvinnor. Ett förespråkade av kvinnoförakt och HBTQ fobi är något som finns bland dom.

Senast jag kollade så var grundkravet på att dessa samfund ska få pengar att dom ska förstärka grundläggande värderingar i samhället. Vilket alltså ska betyda inget kvinnohat, rasism eller HBTQ-fobi. Men på något sätt så glöms detta bort när pengar ges till dessa samfund och dom får betalt av staten för att fortsätta med sitt förakt och fobi medan få ifrågasätter dom.

Är jag förvånad? Nej hur kan jag vara det, att gå runt och se ner på kvinnor anses inte vara ett problem om du exempelvis gömmer det bakom din religion… Du kan till och med få betalt för det! vem var det som sa att kvinnohat är något som inte accepteras? Skitsnack! Klart det gör. Det här med att trossamfunden får mer pengar är ytterligare ett i raden av exempel.

Inget av detta är förvånade i en värld där kvinnor behandlas som dom ”andra” och inte ses som egna individer med egna rättigheter. Utan istället ska det kompromissas med kvinnors rättigheter hela jävla tiden.

Edit: Här är förövrigt en länk som jag hittade som visar på vilka trossamfund det är som får pengar och hur mycket dom får.

Annonser
Det här inlägget postades i Kvinnohat, Religion, WTF?. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Varför mer skattepengar till kvinnofientliga samfund?

 1. noboytoy skriver:

  50 miljoner kronor betalas ut via SST till olika trossamfund!!??
  Såg jag verkligen rätt??
  Som om inte detta vore nog, så betalar många kvinnor, via skattsedeln, pengar till svenska kyrkan.

  ”Förstärka grundläggande värderingar”? Det förstår vi ju alla vad det betyder. Det är bara att se på hur män inom alla religioner ser på kvinnor. Den ”grundläggande värderingen” är en heterosexuell man. Inget annat.

 2. noboytoy skriver:

  Och nu 10 miljoner till…
  Jag finner inga ord.
  Om man ska betala flera miljoner till olika samfund som tror på en ”gud” så kan man ge Fi och feminismen några miljoner i statligt stöd också.

  • noboytoy skriver:

   Innan något smart-ass kommer och påpekar att Fi är ett politiskt parti, så vill jag bara säga att jag är fullt medveten om det.

  • BitterFeminist skriver:

   Precis, varför inte ge pengar till Fi? Politiskt parti ja, men jag fattar inte varför trossamfund ska få pengar.

   • noboytoy skriver:

    Det fattar inte jag heller. Det låter ju otroligt omodernt att skattebetalare skall betala för folk som sitter och tror på manliga gudar, år 2011…? Ännu mer absurt att kvinnliga skattebetalare skall betala för att föraktas av män.

 3. K skriver:

  Tips till alla som (av ngn anledning) kallar sig feminister: Ta all energi som läggs på att böla om si och så procent styrelseplatser, i världens mest jämställda land, och lägg den energin på denna fråga, så kanske ni lyckas göra någon skillnad i världen istället för stånga huvudet i väggen i onödan…

  • noboytoy skriver:

   Du behöver inte bry ditt lilla antifeministiska huvud om vad vi feminister gör och inte. Koncentrera dig på att lösa att män är orsak till att kvinnors liv, hälsa och mänskliga rättigheter är allvarligt hotade, världen över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s