Kvinnohatet och antifeminism på nätet

Ja i alla fall på kommentarfälten på alla stora nyhetstidningar på nätet. NoBoyToy och Shed Light tar upp vilka tidningar som gör vad och om hatet och föraktet mot kvinnor på nätet.

Jag tror att det kan ha en viss effekt, men inget hindrar å andra sidan att dom kvinnohatande antifeministerna som annars härjar på Aftonbladet skapar massor med fejk-konton på Facebook. Det är något jag stöter på där redan.

På andra tidningarna kommer kommentarer att granskas innan dom släpps igenom vilket nog hade funkar bättre på Aftonbladet. Å andra sidan om den som granskar kommentarer inte har något större problem med, vilket alla stora tidningar inte haft hittills, med allt kvinnohat och antifeminsim så kommer inget att förändras i det långa loppet.

Det stora problemet är just att kvinnohatet och antifeminism inte tas på allvar, det skrivs inte artikelserier om det eller större artiklar heller. Mest handlar det om enstaka artiklar eller blogginlägg från oss som synliggörs kvinnohatet och antifeminism. Men mainstreammedia är mer eller mindre tyst om det, nämner dom näthat så nämns sällan kvinnohatet men däremot annat hat.

Äldre blogginlägg från mig i samma ämne. Näthatet mot kvinnor – del 558392. Kvinnohatet på nätet.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Kvinnohat, Kvinnohatet på nätet, Sexism. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kvinnohatet och antifeminism på nätet

  1. noboytoy skriver:

    Jag tror att du kan ha rätt i detta, BF. Dessa män som hatar kvinnor skapar bara fejkade konton i Facebook och fortsätter som vanligt. Varför inte stänga all kommentering helt och hållet? Vi har klarat oss utan det tidigare och gör det fortfarande.

    Det retar mig att media inte vill erkänna eller ens nämna vilken sorts hat det är som spys ut i deras respektive kommentarsfält. Det är inte hat mot invandrare främst. Det är manligt hat mot kvinnor. Överallt i alla media, bloggar och forum. Varför vågar ingen ta upp detta och belysa det? Är man rädd att kvinnor skall upptäcka att män hatar dem? Är man rädd att män själva börjar förstå vad det är de skriver och hur mycket de faktiskt hatar och föraktar det motsatta könet? VAD är det som är så skrämmande med att säga/visa/ta upp att män hatar kvinnor? Det vet vi ju redan. Det är ett både världsligt och historiskt fenomen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s