Alltså Jezebel

För den som vill hitta ”post-feminism” eller faux-feminism så rekommenderar jag: Jezebel. Den, eh, ”feministiska” sidan är perfekt för dig som vill se prov på ”post-feminism” när den är som bäst. Där misogyni och objektifiering av kvinnor är ett minne blått… Ja, nästan då. I vissa artiklar så kritiseras det misogyna och objektifieringen.

Men så har vi artiklar där låtar där kvinnor bara är T&A (tits and ass), och kvinnor som inte är tillräckligt kurviga kalas för ho’s, och bimbos och liknande, hyllas tillsammans med killen bakom låten. För att göra saken bättre är det själva editor in chief själv, Jessica Coen, som hyllar killen och hans låt och tycker att vi tjejer ska skåla för denna man och visa upp våran bak så alla vita killar kan få skrika ”baby got back!”. Fuck you!

Vilken härlig blandning av inkonsekvens och hyckleri det är bland kommentarerna och från Coen själv…  Med såklart, vi måste förstå att det rör sig om empowerment för kvinnor med stor bakdel att få lyssna på en låt där dom inte är något annat än en, eh, stor bak… Och där ”skinny chicks” ses ner på och kallas bimbos och ho’s. Jävligt lustigt att se personer som annars skulle kalla det här ‘body shaming’, eller ‘body snarking’, nu hyllar dom skiten istället tillsammans med Jezebels högsta chef… Hyllning av objektifiering av kvinnor i samhället där kvinnor förväntas identifiera sig, och blir dömda för, med sin kropp först och främst, ja det behövs det ju verkligen mer av…

Det är sådant här som gör att jag inte kan ta sidan på allvar då den är ingen större skillnad från exempelvis Cosmopolitan Magazine och deras låtsasfeminism dom ibland visar, när dom väl visar minsta ”feminism” alltså. Men visst, jag länkar till den och jag fortsätter att läsa där, allt för ofta. Kanske skulle jag sluta för att besvara mig huvudvärken jag får när jag ser personer som först är så snabba med att säga sig vara medvetna om kvinnoförtryck och objektifiering av kvinnan i samhället i nästa sekund hylla samma skit.

Skulle bara bli glad om färre fuckups som dom bekände sig till feminism. Eller om dom åtminstone satte igång och började läsa lite feminism 101 och slutade vara så jävla inkonsekventa. Ja detta gäller även personer som äger feministiska bloggar här i landet som hyllar samma skit och samma låtar. You know who you are…

Något som är roligt är att påpeka deras inkonsekvens och hyckleri när jag sedan ser samma personer skriva i andra artiklar, eller bloggar då det gäller bloggare, och kritisera sådan här objektifiering och misogyni när det kommer från diverse män… Elakt kanske men det gör mig glad, in a twisted sort of way…

Annonser
Det här inlägget postades i Feminism, Kvotering, Objektifiering, Sexism, WTF?. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Alltså Jezebel

 1. noboytoy skriver:

  Bra skrivet. Det verkar som om vissa kvinnor liksom ”nöjer sig”..?
  Nu får kvinnor ha en ”stor” bak. Vad det nu är? En ”stor” bak enligt vem..? Män?
  Summan av kardemumman blir ändå densamma. Kvinnor är sexobjekt för män. Inget mer än så. Stor eller liten bak, det finns nåt för alla män. Kom och köp, kom och masturbera, kom och delge din åsikt som man!

  • BitterFeminist skriver:

   Ja, sen är Jezebel ett community som kallar sig feministiskt, och dom flesta som skriver där är feminister. Varför ser dom inte problemet med att hylla T&A synen på kvinnor när en man sprider det i en låt? När samma personer reagerar över annat som är precis samma sak. Men så fort en kille gör en låt av objektifiering av kvinnor och sin kvinnofientlighet då kommer en annan syn fram, en som hyllar killen och hans kvinnosyn. Vidrigt är vad det är.

   • noboytoy skriver:

    Ja, det är vidrigt. Framförallt är det ett bevis på att inte ens feminister kan hantera feminismens ideologi eller de djupt inpräntade könsrollerna. Slog på ett program härom dagen, ”so you think you can dance”. Samma könsstereotypa syn på det ”manliga” och det ”kvinnliga” där. Fullt påklädda män som dansar i skjorta och byxor men kvinnorna är halvnakna. Varför ser man sällan män i bara överkroppar och små shorts som dansar med fullt påklädda kvinnor?

    • BitterFeminist skriver:

     Nej tyvärr så är det så, många som har medvetenheten om kvinnoförtryck och objektifiering, könsnormer och diskriminering, men inte så många låter den medvetenheten tala i handlingar. För många verkar feminism vara just mer av ett akademiskt intresse, eller som en hobby.

 2. Peaches skriver:

  Därför att männen skulle må så dåligt om de måste dansa i bara små shorts?

  (Ja, jag är ironisk.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s