Antifeminister och 50-tals könssyn

Ser jag på en antifeminist blogg som jag inte tänker nämna vilken den är… Den länkar till den artikeln jag tog upp i mitt förra inlägg om Ulf Brunnbergs könskonservativa och antifeministiska uttalanden. Där talas det om ”mansförakt”…

Som vanligt kan vi se antifeministers könskonservativa syn där kvinnor och män är skilda väsen och har intressen som dom ska hålla sig till. Där en kvinna som inte vill vara hemma och ta hand om barnen, inte bryr sig om inredningsprogram, matlagning, eller vad det nu är, inte är en ”riktigt” kvinna. Likaså en man som inte bryr sig ett dugg om motorsport, eller annat som kopplas ihop med manlighet, inte heller ses som en ”riktigt” man i deras ögon.

50-talet är över. Get over yourself!

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Könsnormer, Sexism. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Antifeminister och 50-tals könssyn

 1. Jakob skriver:

  Å andra sidan tycks du vara kvar i 70-talet då kollektiva lösningar hyllades.

  • BitterFeminist skriver:

   Ja, det måste jag vara om jag tycker att kvinnor och män ska få vara som dom vill utan att könsfundamentalister säger åt dom hur dom ska leva sina liv… Men det gillar nog inte du kan jag tänka.

 2. Jakob skriver:

  Precis som på 70-talet är alla fria att vara som de vill bara de är rättrogna. De som inte var rättrogna blev beskyllda för att vara hänsynslösa kapitalister som ville ha tillbaka slavsamhället.

  Det är du som har en könskonservativ syn som hävdar att alla som protesterar egentligen vill tillbaka till 50-talet. På 70-talet var det högerspöken, nu är det antifeministspöken. Och precis som Vänsterpartiet använder ”demokrati” i var och varannan mening så använder du ”jämställdhet”.

  • BitterFeminist skriver:

   Jag vet, du tål inte personer som inte har samma könsfundamentalistiska syn som dig och som inte förspråkar att personer ska dömas om dom inte passar in i era heliga könsnormer…

   Gå och predika din könsreligion någon annanstans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s