Antifeminism och okunskap om vad kvinnojourer gör

Magnus Falkmans artikel som jag bemötte i ett tidigare inlägg visar på den okunskap som existerar bland antifeminister och liknande grupper. Och bland personer som Falkman själv, som kallar sig ”genusdebattör”, men hela tiden utgår ifrån en antifeministiskt och mansrättsaktivistiskt perspektiv. Feminism för dom är ”ondskan” som ska fördrivas. Tillsammans med genusforskning som dom så sällan har minsta kunskap om men däremot mycket åsikter om som läggs fram som ”bevis”. För den som har faktiskt kunskap om genusforskning ser igenom deras falska så kallade ”bevis”.

NoBoyToy skriver också om detta.

Bland antifeminister och liknande grupper talas det ofta om dom pengar som går till jourerna, men med tanke på hur många det finns så räcker inte dessa pengar till. Dom flesta som jobbar på tjej- och kvinnojourer gör det gratis. Fanns det pengar i ”överflöd” som är lätt att tro med den smörja som antifeminister skriver om kvinnojourer så skulle dom flesta, allraminst, få betalt.

Sen är det så att kvinnor med drog- och alkoholrelaterade problem tas hand av sociala myndigheter och är inte något som tjej- och kvinnojourer kan ta hand om. Men dessa kan hjälpa dom här kvinnorna vidare till andra som kan hjälpa dom.

Tjej- och kvinnojourer arbetar med socialmyndigheter och polisen, så dom kan hjälpa kvinnor att få kontakt med dessa. Men tyvärr kan, allt för ofta, socialamyndigheter inte hjälpa tjejer och kvinnor. Dom får inte allt stöd dom behöver, någon som lyssnar på dom och tar deras problem på allvar. Det här är en av dom anledningar till att vi alls har tjej- och kvinnojourer till att börja med och dom är nödvändiga idag. Det räcker med att se och höra från tjejer och kvinnor som får stöd av jourerna för att veta vilket otroligt viktigt jobb dom gör. Att ta bort dessa jourer skulle ha många negativa konsekvenser för alla dom tjejer och kvinnor som söker hjälp som dom annars inte kan få någon annanstans. Vi skulle återgå till hur det var innan med alla dom problem som fanns då.

Det skulle vara bra om antifeministerna och liknade grupper och deras anhängare kunde börja ta reda på hur tjej- och kvinnojourer egentligen fungerar innan dom börjar att smutskasta dom. Sen se till att börja vara konsekventa genom att kritisera mansjourer på samma sätt – men det ser vi dom inte göra.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Feminism. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Antifeminism och okunskap om vad kvinnojourer gör

 1. Shed Light skriver:

  Det är klart man attackerar kvinnojourer, när man är emot fri abort, emot samtyckeslag, beskyller kvinnor för falska våldtäktsanmälningar, hånar i Bjästa 2 &3, tycker att kvinnor passar bäst i hemmet, att svenska kvinnor är ”bortskämda, att småflickor ska begränsas, att Sverige är feminazistiskt, att män är diskriminerade osv. Det här bespottande av kvinnojourernas fantastiska arbete är ju bara en del utav ett allmänt utbrett kvinnoförakt. Det är klart de blir rädda när kvinnor hjälper kvinnor, de gör ju allt för att underblåsa fiendskap mellan kvinnor.

 2. junglebob skriver:

  BF
  Jag såg inget konkret alls, på vilket sätt har ”antifeminister” attackerat kvinnojourer enligt dig?
  Det är ju inget du kan förneka att kvinnojourer är fulla av manshatare, eller hur? Vågar du förneka det?
  Det stämmer att bland antifeminister pratas det mycket om pengar som går till kvinnojourer. Men du har då verkligen inte läst längre än så utan tolkar det på eget sätt som passar in i din anti antifeministiska attityd. Antifeminister blir sura och förbannade och ofta väljer att ta upp kvinnojourer som ett bra exempel på att män är diskriminerade enligt lagen och inte kvinnor. Enligt lag har kvinnor rätt till ekonomiskt stöd i tex kvinnojourer. Det stämmer också att många arbetar gratis men verkligen inte alla, grunden är betald och den person som står för det relevanta får betalt som gör att denna jour drivs framåt.
  Männen har inte ens det stödet, inte ett öre. Rättvist va?

  ”Sen se till att börja vara konsekventa genom att kritisera mansjourer på samma sätt”
  Kritik mot mansjourer ser vi varje dag, alltid i samma mening där man kritiserar kvinnojourer så kritiserar man mansjourer. Det finns tror jag fem stycken mansjourer idag i Sverige. Majoriteten av dem är feministiskt inriktade alltså dom tar hand om män som är kanske berusade eller annat för att ”skydda” kvinnor. Alltså en rak motsats mot vad en riktig jour ska göra. Det finns alltså kanske 1-2 jourer i hela Sverige där män kan söka riktig hjälp och stöd. Jämställt eller hur?
  Det finns extremt mycket ”bevis” ”texter” på nätet i pappagrupper, bloggar där du kan läsa om hur patetiska kvinnojourer är, vilken extremt patetiskt manssyn dessa har.

  Så jag vill utmana dig BF länka mig till dessa ”texter” eller vad det är du tror dig besitta där du bevisar ”okunskapen” bland antifeminister tackar.
  Vet man inte om att dom flesta kvinnojourer arbetat emot män är man fan dum

  • BitterFeminist skriver:

   På vilket sätt? Det räcker att läsa artikeln som jag diskuterade i förra inlägget. Eller läsa på valfri antifeminist blogg.

   Varför skulle jag ”Vågar du förneka det” något som inte har något med verkligheten att göra? Jag är inte intresserad av dina konspirationsteorier och lögner om tjej- och kvinnojourer.

   ”Rättvist va?”

   Varför frågar du? Det finns inget som hindrar er från att starta en egen jour om ni vill.

   ”Det finns extremt mycket ”bevis” ”texter” på nätet i pappagrupper, bloggar där du kan läsa om hur patetiska kvinnojourer är, vilken extremt patetiskt manssyn dessa har.”

   Dessa ”bevis” är åter igen lögner och konspirationsteorier. Min erfarenhet från tjej- och kvinnojourer går helt emot dina lögner.

   ”Vet man inte om att dom flesta kvinnojourer arbetat emot män är man fan dum”

   Innan du skriver att alla andra som inte tror på dina lögner är ”dum” så titta själv i spegeln…

 3. Peaches skriver:

  Men alltså… ”Majoriteten av dem är feministiskt inriktade alltså dom tar hand om män som är kanske berusade eller annat för att ”skydda” kvinnor.”, skriver djungelapan Bob. Menar han att de här mansjourerna åker omkring på stan och omhändertar män som möjligen kunde vara en fara för kvinnor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s