Det är extremt viktigt att vara sexig hela tiden!

Eller inte. Men i alla fall verkar Elise Claeson tro det. Ja artikeln är snart en vecka gammal, men jag ville belysa just problemet med den förväntan framförallt kvinnor får på sig – att behöva vara och framhäva sin ”sexighet”. Annars så finns du inte. Det är precis som att du måste vara smal, annars finns du inte.

Det går tillbaka till den könskonservativa tanken om att vi hela tiden måste köna oss, visa att vi är kvinnor och män på olika sätt, för att det ska finnas en spänning mellan oss. Se hur folk reagerar när dom inte kan könsbestämma en annan person. Hur en kvinna kan kallas ”manhaftig” beroende på hur hon beter sig, eller klär sig. Eller hur dom exempelvis reagerar när en kille vill ha rosa och bära typiska (typiska i samhällets ögon alltså) kvinnliga plagg. Reaktionen kommer av att dom som reagerar såhär anser sig ha bestämmande rätt att få köna andra, att få veta om dom är kvinna eller man. Och när en person inte passar in kommer irritation och ilska. Dessa personer måste börja att fråga sig själva, att möta sina egna rädslor och fördomar baserat på kön. Vilket gör dom extremt förnärmade.

Sorgligt och löjligt är vad det är. Chillax och sluta tro att ni har rätt att könsbestämma andra, att säga åt dom hur dom ska klä sig och bete sig baserat på det förväntade könet för vad dom har mellan benen och hur dom ser ut.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Feminism, Könsnormer, Sexism. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Det är extremt viktigt att vara sexig hela tiden!

 1. Bittersillen skriver:

  ”Hur sexiga är mjukismannen som vill vara mamma och karriärkvinnan som vill vara en man?”

  Jävligt sexig om jag får be. Det där är bara HENNES personliga åsikt och inte en sanning. Sexighet sitter i betraktarens ögon och tydligen har hon andra kriterier för hur en man är sexig än vad jag har. Men snälla, håll den åsikten för dig själv. Ointressant när faktum är att kvinnor får mer sexlust ifall arbetsbördan fördelas lika.
  Vad är det för jävla backlash som pågår till att kvinnor ska vara männens kuttersmycke bredvid spisen? Vad är det som händer?

  • Artemis skriver:

   Precis! Jag tycker det är jättesexigt med ”kvinnliga” män och ”manliga” tjejer och visst jag är bara en person men jag är säker på att det finns flera som tycker som jag.

   • Peaches skriver:

    Absolut! En av de mest sexiga sakerna med min J är att han är en hängiven pappa och ser det som en självklarhet att hushållsarbete är något som man delar på. Det hindrar inte överhuvudtaget att han samtidigt är manlig (med traditionellt manliga egenskaper och färdigheter då alltså). Och dessutom manlig på ett väldigt fint, självklart sätt till skillnad från många män som verkar tro att manlighet är att vara överlägsen och höhö-ig. Min tanke är att de männen egentligen inte är manliga på riktigt och därför måste bre på extra mycket med traditionellt manliga egenskaper och attribut för att de är så osäkra på sin manlighet.

    Manlighet för mig är att vara omhändertagande och lyhörd.

    PS. Då jag läste Sara Arrhenius bok om biologism häromsistens (läs, läs, LÄS!) började jag skratta då jag läste om hur män enligt biologister naturligt är stridbara, ambitiösa och målinriktade medan kvinnor är omvårdande, passiva och mindre intelligenta. Jag känner inte igen typ någon jag känner i det. DS.

 2. BitterFeminist skriver:

  Jag håller med er, jävligt sexiga! För personligen dras jag mer till en mjukiskille än jag gör till någon som är mer åt det manliga. Machokillar går bort för mig, det är för mycket spelande på könsstereotyper, det blir så jävla tvingat på något sätt.

 3. noboytoy skriver:

  Jag är spyfärdigt trött på alla machomän. Sådana där som förnedrar sig själva med att skicka ”roliga” sex-sms till varandra med nakna porrbrukar. Som sitter och hö-hö:ar om kvinnor så fort de får tillfälle. Eller sådana som tror att man som kvinna inte kan tänka själv, sköta sig själv och som inte fattar att man har integritet utan ska klampa in i ens liv som ångvältar och ”ta över”.

  För att inte tala om de där som aldrig ger sig. De hänger på luren, de hänger utanför dörren och fattar liksom aldrig att man INTE ÄR INTRESSERAD. Till slut får man dra till med att man har skaffat pojkvän för att bli av med dom. Tyvärr verkar det finnas alldeles för få mjukismän. Såna där som man kan prata med, gosa med och som är omtänksamma, känner empati med andra och är genuint snälla. Och det mest avtändande av allt, i alla fall för mig, är dessa rasister som ofta på fyllen sitter och uttalar sig om ”blattar” osv. Fullständigt vidrigt och så avtändande att man skäms åt dom. Fram för fler goa, mjuka, empatiska killar/män som kan visa känslor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s