Sexiga kvinnor ses som objekt

Säger en studie. Inte förvånande för dom flesta av oss tänker jag. Det hänger ihop det här med att ses som sexig och som ett sexobjekt, där din person sätts i andra hand eller rakt av ignoreras. Istället sker en reducering där du blir ett objekt för andras lustar, din egen lust räknas inte och även om det gör det lite grann så anses den inte så viktigt som betraktarens.

Detta är en gamla patriarkal syn på kvinnan och den har många konsekvenser för kvinnor i samhället. Kvinna värde anses ju först och främst vara hennes kropp, varför det läggs så mycket vikt på att en kvinna vårdar sitt utseende. Och det ses som viktigt att en kvinna är sexig, vacker och ung. Även när en kvinna åldras så fortsätter samma värdering, hört talas om uttrycket ”MILF”? Om inte så sök på det i en sökmotor… Det uttrycket är bara ett i mängden där kvinnans värde läggs på att hon är just sexig och vacker, att hon anses vara ”knullbar” av framförallt män.

För oj oj, vad händer om en kvinna inte är det? Om hon inte sminkar sig eller rakar sig och skiter i att hon blir äldre? Då jävlar är hon bara en ”tjock kärring”, eller ännu ”värre” en ”rabiat tokfeminist som inte rakar sig under armarna!” och som ingen vill ha. ”Ingen” är såklart diverse chauvinistiska män som inte vill ha henne. OH NOES! Eller nej. Det är inte världens undergång överhuvudtaget, vilket säkert kan vara sååå jobbigt för dessa stackars chauvinister som inte ser henne som en person utan som ett objekt… Meh, fuck ‘em. Eller nej det vill jag ju inte, but you get my point…

Annonser
Det här inlägget postades i Könsnormer, Objektifiering, Sexism. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sexiga kvinnor ses som objekt

 1. noboytoy skriver:

  MILF är ju ett vidrigt uttryck främst eftersom det är mammor man talar om. Vilket barn vill höra att mamma är en MILF? Blir sönerna stolta då? Och döttrarna, vad blir dom..?
  Det mest provocerande en kvinna kan göra mot en man är att skita i att göra sig till för honom. Kvinnor är ofta en statussymbol för män. De identifierar sin manlighet i kvinnan som går bredvid dom och vilken respekt dom får från andra män är beroende av hur kvinnan ser ut. Kuttersmycke, som det kallas. Eller en minst lika viktig statuspryl som bilen och armbandsuret.

  De kvinnor som lägger ner möda och energi på sitt utseende, med hård träning, svält, smink, kläder osv blir belönade med mäns uppskattning. Thats it.

  I sitt yrke blir hon däremot sällan tagen på allvar. Varhelst hon går blir hon ansedd som en ”bimbo” oavsett om hon är det eller ej, främst bland män. Andra kvinnor stämmer in och letar fel på denna ”snygga” kvinna och det blir svårt att hitta lojala väninnor.

  När dessa kvinnor sen blir äldre eller återgår till den icke fejkade versionen av sig själva så blir de kastade på soptippen av sina män. Utbytta mot någon som orkar hålla uppe fasaden och fejket och oftast av någon som är en yngre kopia.

  Vinst för en sexig och snygg kvinna? Mäns uppskattning. För en stund. Grattis.

  • BitterFeminist skriver:

   Ja det uttrycket visar precis på samhällets kvinnosyn – att det är så jävla viktigt och en kvinnans plikt att vara sexiga. Så jävla trött på den där skiten.
   Ja som en bil, eller något annat föremål, så behandlades kvinnan i historien och görs än idag. Varför en kvinnan används som ett objekt för att sälja något. Och vi såg ju en viss Volvo chefs attityd för att se denna kvinnosyn är vanlig och accepterad, när ingen finns där för att granska…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s