”Politiken sitter inte i könet”

Artikel av Sanna Rayman. Som inte verkat ha tänkt på: Klart det gör. Men men, det kanske bara är tillfälligheter att vi exempelvis inte haft en enda kvinnlig statsminister? Att det är framför allt män som innehar ledande poster i företag? Osv. Jupp, it just, you know, happen…

Det brukar låta såhär när det bara ”råkar” bli så att det är män som informellt kvoteras till höga poster. Just för att dom är män. Då kommer inte dom som annars är så snabba med att kritisera kvotering springande och talar om kompetens, nej nej. Dom säger inget, knäpptyst blir det. Men när det talas det om kvotering av kvinnor, oh noes! Då haglar ursäkterna.

Det handlar om att dom inte vill att rådande ordning ska utmanas. sen gömmer dom sig bakom fina ord och säger sig stå för ”riktig” jämställdhet som såklart inte har något med jämställdhet att göra.

Annonser
Det här inlägget postades i Feminism, Kvotering, Politik. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till ”Politiken sitter inte i könet”

 1. noboytoy skriver:

  Män har, som du säger, kvoterat in sig själva under alla år.

  Män vill gärna framhäva att de är suveräna i många sammanhang. I alla fall jämfört med kvinnor. Dvs, de menar att de har lyckats få sina beslutsfattande poster enbart på kompetens. I detta vältrande i sin egen inbillade suveränitet vill de låta påskina att de kvinnor som kommer att kvoteras in, inte är lika kompetenta som män. Alltså att man tvingas ”sänka kraven” för att kvinnor ska få komma in.

  Det är förstås inte det det handlar om. Kvinnor ska självklart ha lika hög kompetens som män. Och med tanke på att kvinnor idag har högre utbildning än män, klarar av att hålla många bollar i luften samtidigt och dessutom är mycket plikttrogna och anstränger sig för att göra bra ifrån sig, så är det förståeligt att män är rädda för konkurrensen från kvinnorna.

  Det är ju därför de inte har velat släppa in kvinnor från början.

 2. Shed Light skriver:

  42 manliga stasministrar på raken borde ju säga något? Eller? Är det bara en ”olycklig” slump?
  Men det är ju så kvinnliga politiker är kvotering, manliga politiker är kompetens.
  Rayman har tydligt visat sin kvinnosyn många gånger och det är ju inte för inte som hon hyllas på hos Stolle-Pär…..

  • BitterFeminist skriver:

   Ja om vi ska gå efter antifeministernas snack så är allt en ”slump” när det gynnar män… Dom vill inte tänka ett steg längre och jag undrar hur dom för i helvette kan vara så jävla urusla på att sätta saker i rätt sammanhang. Allt ska plockas isär och tas ur sitt sammanhang för att dom ska försöka vinna någon löjlig antifeminist poäng som handlar om att anklaga oss för ”manshat” och what not.

   Och det räcker att se det som du säger, vem det är som hyllar Ryman.

 3. noboytoy skriver:

  Konstigt hur män hävdar det de inbillar sig är suveränitet på grund av kön. Denna majoritet män som innehar höga poster tror antagligen att de har fått dessa positioner pga sin kompetens, snarare än att de blivit kvoterade in av andra män?

  Kvotering av kvinnor handlar förstås inte om att kvotera in inkompetenta kvinnor för jobbet. Det handlar om att få in kompetenta kvinnor och få ut de inkompetenta männen som sitter där de gör för, bara för att de har en penis mellan benen. Som alla statsministrar genom tiderna.

  Dessa män är rädda för konkurrens från kvinnor. Det har män varit i alla tider. Därför har kvinnor stängts ute från både skolor och arbetsmarknad. Sen har dessa män mage att, efter att ha eliminerat all konkurrens, slå sig för brösten och säga ”se vad duktiga vi är, se vad vi har skapat och kvinnor har inte gjort någonting”. Det är lätt att tycka att man är suverän när man har eliminerat all konkurrens.

  • BitterFeminist skriver:

   Jag tror definitivt att alla dom männen tror att enbart deras kompetens har varit avgörande för den höga position dom fått, när det i själva verket spelar stor roll att dom är just män. Såklart, sådant här förnekar antifeminister. Dom vill inte att någon ska ifrågasätta rådande ordning.

   Ja, men det du skriver är förstås något som dom inte vill kännas vid, att det handlar om att få kompetenta kvinnor till dessa höga positioner. Dom förminskar kvinnors kompetens när dom gör så.

   Och det där stöter vi på ofta, gnäll från diverse anifeminister som säger ”men vad var kvinnorna i alla tider inom den politisk sektorn?”, vad fan? Är dom så dåliga på historia och så jävla besatta i att förneka hur kvinnor behandlats och behandlas än idag? Hur fan ska kvinnor kunnat komma fram inom politiken förr när dom inte ens tilläts få komma fram alls just för att dom är kvinnor. Så korkade resonemang som kommer från dom så det är inte klokt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s