”Men det är konst!”

Läste idag på DN en artikel av Malin Hedlin Hayden och Jessica Sjöholm Skrubbe. Den handlar om kritik av Nationalmuseums Utställning ”Lust & Last” som patriarkal och heteronormativ.

Bra artikel tycker jag, en bra analys och kritik av en utställning som framför allt har just kvinnor som objekt och där kvinnors kroppar blir reducerade till olika delar. Precis som artikeln tar upp så finns ingen kritik alls, det bara framställs som det gamla vanliga som i resten av samhället där kvinnor är objektet för andras lust. Men här kallas det alltså konst. Jo jag har stött på det här förut då olika patriarkalt skit ursäktas med att det är konst. Äh, skitsnack är vad det är.

Inte blir jag förvånad över den inställningen som dom flesta har till artikel: Nypuritaner! Jävla politisk korrekt genustrams! LALALA!

Kom med något nytt antifeminister och nyliberaler! Istället för samma gamla uttjatade snack.

Annonser
Det här inlägget postades i Könsnormer, Objektifiering, Sexism. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Men det är konst!”

 1. Shed Light skriver:

  Det enda det handlar om är att få obegränsad tillgång till nakna kvinnokroppar och ingen ska knysta något om det. Gärna i långa rader med tortyrinslag ibland.

  • BitterFeminist skriver:

   Precis, att kalla det för ”konst” är inget annat än en dålig ursäkt för att få reducera kvinnor till olika kroppsdelar. Det gör redan porren som så mycket annat i samhället, att då säga att men det är ”konst,” gör det inte till något nytt jämfört med resten av den patriarkala skiten i samhället.

 2. noboytoy skriver:

  Porr där kvinnor objektifieras blir till ”konst”. Så tröttsamt och så testosteron-stint att man somnar av ren uttråkning. Gäsp.
  Visa kvinnors sexualitet för vad den är. Inte för vad män vill ha den till.

  • BitterFeminist skriver:

   Ja, tröttsamt patriarkalt jävla dynga. Precis som så mycket annat i samhället. Att visa kvinnors sexualitet som den är skulle dom aldrig göra, det vore att ifrågasätta deras ”rätt” till kvinnors kroppar. Fy fan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s