Kvinnohatet på nätet

En ny artikel om kvinnohatet på nätet. Och jag har själv tagit upp det här förut så jag skrev om antifeministiska näthatare. Och som vanligt ska jag tillägga så bekräftar många av kommentarerna till artikel precis det som Annika Hernroth skriver om.

Och som också är vanligt kommer det totala förnekande av att det alls är såhär på nätet, det måste vara tillfälligheter, undantag. Egentligen händer det inte, i deras värld. Så klart, det är inte dom som utsätts för det – det är dom som sprider hatet mot kvinnor och feminister. Skulle jag eller någon annan ta dessa resonemang som antifeministerna för fram bland kommentarerna och använda mot dom själva så räkna med totalt ramaskri. Men, men, självreflektion och självkritik är något som dessa totalt saknar så det förvånar mig inte.

Utöver det så är det intet nytt på denna front, det är samma gamla hånade, förlöjligande och förminskande av det kvinnor och feminister skriver.

NoBoyToy bloggar också om det.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Kvinnohat, Kvinnohatet på nätet, Sexism. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Kvinnohatet på nätet

 1. Peaches skriver:

  Det som ofta gör mig mest upprörd är att så fort en kvinna uttalar sig kritiskt om något, vad det än är, så blir hon skälld för att vara feminist. Det spelar ingen roll vilken hennes åsikt är eller om hon har en uttalad feministisk ståndpunkt/agenda, ordet feminist används helt enkelt som skällsord för att nedvärdera henne och ta udden av hennes åsikter.

  • BitterFeminist skriver:

   Ja det märker jag på nätet. Det har blivit ett sätt att försöka tysta kvinnor som har åsikter som andra anser vara obekväma, istället för att bemöta avfärdar dom allt istället.

 2. noboytoy skriver:

  Det verkar som om antifeministerna och hatarna inte ”hör” vad de själva skriver..?
  Det andra säger till dom är alltid värre än vad de själva vräker ur sig, tror dom. Trots att det faktiskt är tvärtom. Är de blinda också?

  Är det samma fenomen som i undersökningen om vilket kön som använder ”talarutrymmet”? Där män talade mest men UPPLEVDE att kvinnor fick allt utrymme. Och männen blev mäkta förvånade när de fick bevis på att männen hade dominerat hela gruppen och pratat mest?

  Eller när man gjorde en studie med par som själva ansåg att de var jämställda i hemmen. Då det visade sig, till deras stora förvåning, att det var de inte alls. Kvinnan gjorde mest och ändå upplevde både man och kvinna att man delade 50/50 på hemarbetet.

  Är 50/50 för män egentligen inte jämställt? Måste de alltid vara lite ”värre”, få lite mer, för att tycka att det är ”rättvist”? Annars skriker de om hur illa de blir behandlade av kvinnor och blir diskriminerade pga sitt kön?

  • BitterFeminist skriver:

   Nej dom hör inte vad som själv säger och skriver, blinda? Ja, det är svårt att komma fram till någon annan förklaring än den så inkonsekvensen bland antifeminister är så löjligt hög.

   Ja jag tror att det definitivt påverkar mer än vad många tror, kolla på hur folk beter sig nu med en man som partiledare för Socialdemokraterna. Många är vana att en man ”säger som det är”, och uppfattningen att ja en kvinna kan säga mycket men i slutändan är det mannen som ska ”sätta ner foten och visa var kylskåpet ska stå”. Jag stöter på den inställningen rätt ofta, bland olika personer, kvinnor som män. Det är en sorgligt och förbannad påminnelse om den patriarkala värld vi lever.

 3. Hjördis skriver:

  Jag har inte märkt något speciellt kvinnohat. Har du några exempel?

 4. noboytoy skriver:

  Hjördis verkar vara blind.

 5. Ping: Näthatet mot kvinnor – del 558392 | BitterFeminist

 6. Ping: Kvinnohatet och antifeminism på nätet | BitterFeminist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s