Skolan och genus

Läste en artikel nyss. Intressant, var ett svar till en annan artikel på Newsmill som hade den vanliga antifeminist retoriken.

Sen läste jag kommentarerna, om även om det var en och annan som tappert kämpade mot antifeminist hopen så var det mest det vanliga tjafset. Och med det menar jag förstås biologistisk snack där ingen individ visst kan få finnas utan vi styrs alla av den heliga könsreligionen. Konstiga resonemang om att vi visst bejakar våra olikheter om kvinnor är kvinnor och män är män, att olikheterna blir extremt mycket mer om alla får vara och växa som dom unika individer vi är flög visst totalt förbi dessa antifeministers huvuden.

Eller så skrivs det om spänningen mellan könen. Tänk ett jävla steg längre – det blir mer spänning när vi talar om det individuella än enbart begränsar individer till kön. Precis som att olikheterna blir fler.

Sen är dessa resonemang inte bara uppåt väggarna utan totalt förnekar HBTQ-personers existens. Men den som lyssnar på vad dessa konservativa antifeminister slänger ut sig så brukar HBTQ-personer ofta få sin existens förnekad med att dom inte är något annat än ett ”fel” i dom ”naturliga” könsnormerna som visst har funnits i miljoner och åter miljoner år… Så hatet mot alla som inte passar in i deras konservativa könsvärld är vanlig.

Det är visst alldeles för svårt för dessa antifeminister att respektera andra som inte är exakt efter deras mall hur en kvinna och en man ska vara, nej en kvinna ”ska” vara feminin och ta hand om hemmet och en man ”ska” vara maskulin och stå för försörjningen. Sen är det löjligt att några av dom nämner fritt val när deras bild av fritt val är – du får välja vad du vill, så länge du väljer att vara en kvinna om du är en kvinna eller man om du är man. Individuella olikheter göre sig icke besvär.

Så nä, det var som vanligt total fail där. Inget nytt utan bara det gamla vanliga tramset.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Feminism, Könsnormer, Wut?. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skolan och genus

 1. noboytoy skriver:

  Mycket bra svar till antifeministen som förstås inte hade några studier/forskning alls bakom sina befängda påståenden.

  Ögnade igenom kommentarsfältet. Gäsp. Samma gamla tugg. ”Könsrollerna har fungerat i miljoner år. Det är skillnad mellan kvinnor och män.”

  Faktum är att de traditionella könsrollerna har ”fungerat” pga att det ena könet aldrig har haft frivilliga val. Vi ser nu en förändring på detta område. Kvinnor har tillgång till arbetsmarknad, studier osv och vad händer? Singelhushållen ökar, kärnfamiljen är på utdöende.

  Hur fria har då kvinnor varit i historien att välja om de velat delta i de traditionella könsrollerna eller ej? Min mormor och farmor blev ständigt med barn. Inte kunde de söka arbete för att klara sin försörjning. Inte kunde de studera heller. De kunde inte förflytta sig längre än de kunde ta sig på cykel eller promenera.

  Frivillighet bygger på just frivillighet. Att kunna forma sitt liv som människa, utan att bli misskrediterad pga kön. Utan att bli bedömd pga kön.

  Den vanliga homofobin lyser igenom. Det är patetiskt. Sannolikheten för att vi alla är homo/bi är större än att vi alla är enbart hetero. Men där hänvisar antifeminister/homofober sällan till hur det har varit i alla tider. Dvs att gamla greker, kineser och andra folkslag ansåg det vara hög status att ha samlag med andra män och att det ansågs vara låg status att ha samlag med en kvinna.

  Som du skriver, bara det gamla vanlig tramset. Inget nytt alls. Gäsp.

 2. Shed Light skriver:

  Det märkliga är att det ser ut olika på olika ställen i världen och historiskt vad gäller könsroller. Det borde det ju inte göra i såfall. Det borde var ett ur-tillstånd liksom som allting skulle stanna i . Men då är det ju inte. Verkligheten är ju faktiskt lite huller om buller.
  Måste var svårt att greppa för könskonservatisterna.
  Män i Sverige lever näst längst i EU, tack vare ökad jämställdhet. Men det kanske denna grupp män ”glömmer” bort….fast troligare är att de inte begripit det.

  Och vad gäller biologin så ska vi inte ens snegla på andra djurarter, där homosexualitet hit och dit är ett inte alls ovanligt fenomen, om man vill upprätthålla myten om det naturliga och onaturliga.

  Nä, GrisMills svans av betonggubbar är sorgliga, men det är ju samma sorgliga gubbar som häckar hos Stolle-Pär. Så de valsar runt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s