Internationella kvinnodagen idag!

Idag är det internationella kvinnodagen. Det har varit, och pågår ännu, en hel del aktioner idag och diverse artiklar i media har publicerats.

En dag för extra uppmärksammande av kampen mot patriarkatet, mot kvinnoförtrycket här och över hela världen. Av hur kvinnor har det här och över hela världen. För mig själv så handlar det om sådant jag talar och skriver om resten av året, som lönediskrimineringen av kvinnor, kvotering, män sexualiserade våld mot kvinnor, vardagsexism och sexism på nätet, och så mycket mer.

Shed Light skriver ett inlägg och NoBoyToy. Båda tar upp kvinnohatet på nätet och kvinnohatet av olika män. Som NoBoyToy är inne på så hur många gånger får vi feminister inte höra från antifeminister den där frasen ”män är djur” som används som något slags ultimat ”bevis” på att vi ”hatar män”. Medan män som Charlie Sheen kommer undan med att misshandla flera kvinnor och ha en chauvinistisk syn om kvinnor och uttala sig sexistiskt och rasistiskt. Kommer undan på sätt som exempel en kvinna som Lindsey Lohan aldrig skulle komma undan på.

Och han är bara ett exempel av många män som har en kvinnofientligt, chauvinistisk syn på kvinnor, det finns fler, som kommer undan med det. Och det handlar inte bara om kända män, reflektera över hur många förövare som kommer undan med kvinnomisshandel och våldtäkt, då så få fall går upp i rätten och få får fällande dom.

Och vad säger antifeminister? Inte ett jävla dugg. Dom är helt tysta. Och säger sig samtidigt, som Pär Ström, stå för ”riktig” jämställdhet som handlar om kvinnor och män. Men deras version med egentlig jämställdhet finns uppenbarligen inte i sikte utan det handlar om att bevara och försvara privilegier för män som han, bevara och försvara ojämställdheten.

Red: Ett par länkar till artiklar som tar upp internationella kvinnodagen.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifeminism, Feminism, Kvinnohat, Sexism. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Internationella kvinnodagen idag!

 1. noboytoy skriver:

  Det är som du säger, inte bara män som Sheen som yppar sitt kvinnoförakt.

  Det yppas dagligen i våra största medias kommentarsfält. Jag hör det i min vardag och många kvinnor med mig.

  Det märkliga med antifeministiska män som Pär Ström och Pelle Billing är att de säger att feminismen inte kan jobba med jämställdhet eftersom de ”bara jobbar för kvinnor”.

  Pär Ström och Billing hävdar samtidigt att de jobbar med jämställdhet, trots att de bara diskuterar mansfrågor. Hur får dom ihop det? Säg som det är istället. Om de anser att feminismen inte kan jobba för både kvinnor och män så borde samma retorik gälla för antifeministerna?

  För övrigt är deras sk ”mansfrågor” baserade på rena lögner som att män ”diskrimineras” i vårdnadstvister och att kvinnors våld mot män är lika allvarligt som det omvända. Patetiskt faktiskt.

  Istället borde man jobba för alla dessa män som uppenbarligen mår så dåligt att de måste misshandla och våldta både kvinnor och barn.

  De enda som jobbar med dessa manliga problem är ju feminister. Visst är det konstigt?

  • BitterFeminist skriver:

   Ja, jag ser det dagligen detta kvinnoförakt och antifeminism. Shit, det går inte att läsa en artikel på aftonbladet eller expressen eller vilken tidning det nu gäller, utan att se fullt med aggressiva och hatiska inlägg mot kvinnor och feminister.

   Ja, Pär Ströms och Pelle Billing snack om ”riktigt” jämställdhet och anklagelser mot feminism är talande med tanke på vad dom själva säger och gör. Räcker med att se Pär ströms blogg för att se just vad jämställdhet är i hans och hans följares ögon, och det har inget med jämställdhet att göra.

   Ja jag såg också att Ström hade en artikel på newsmill den 8:e mars, han drog fram samma gamla uttjatade resonemang och förvrängningar, han skriver inte hur det ser ut, och det är väl för att hans argument skulle falla till botten då. Så det där med vårdnad, han skrev att ”90% av all enskild vårdnad går till kvinnor”. Och nämner inte det faktum att över 90% av all vårdnad är en gemensam sådan. Sen väljer han också att ignorera alla anledningar till varför olika män inte få vårdnad. Men det vet vi sedan förut med tanke på skit som kallad ”PAS”.

   Ja, det är konstigt. Men inte förvånande. I USA sker samma fenomen, MRA’s där säger samma saker och större delen av dom gör inget annat än sitter på nätet och hatar kvinnor och feminister. Och ingen av dom är kapabla att förstå att sexism och könsnormen är det som begränsar, deras egna könskonservativa attityder är en del av problemet. Nej istället så lägger dom skulden på feminism för allt.

 2. noboytoy skriver:

  Exakt! Billing och Ström går ut och gapar om att pappor bara får enskild vårdnad i 10% av fallen och vill få det att verka som att pappor diskrimineras och att kvinnor får barnen i 90% av fallen.

  Sen verkar de på allvar tro att de ska komma undan med sådana halvhjärtade sanningar och fabricerade fakta. Och rena lögner när de påstår att män är diskriminerade i vt. Att deras påhejare i bloggarna går på det, kan man förstå.
  IQ Fiskmås hela högen.

  Antifeministiska män kan ju inte säga att de hatar kvinnor och vill ha tillbaka kvinnorna på ”sin plats”. Då säger man istället att man hatar feminister som jobbar MOT att kvinnor ska tillbaka på ”sin plats”.

  Antifeminister jobbar som de gjort i alla tider. FÖR allt som feminismen jobbar MOT. MOT allt som feminismen jobbar FÖR.

  • BitterFeminist skriver:

   Precis, dom säger inte direkt ut att dom hatar kvinnor, men däremot feminister och den som ser deras resonemang vet också att det dom argumenterar emot är kvinnokampen och försvarar dom privilegier som män som dom får av sin strukturella överordning. Föraktet mot kvinnor döljer dom inte särskilt väl.

 3. SOA skriver:

  Vilket skönt gäng man hittar här. Bitterfeminist, Noboytoy, Shed Light… Ni verkar muntra och uppåt?

 4. CJ skriver:

  Alltså… på vilket sätt kommer Charlie Sheen undan?

  • BitterFeminist skriver:

   Dom flesta skiter i att han har misshandlat flera kvinnor och uttalat sig sexistiskt och rasistiskt. Många gillar honom ändå.

   Inte heller bryr sig bolaget som äger Two and a half men om vad han gjort fören nu det som hände med hans drogproblem. Vilket också är något som jag skrev, att Lindsey Lohan inte kom undan med sina drogproblem på samma sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s