”PMS-armband” igen

Jaha då var det dags igen med ett nytt ”PMS-armband”, andra kanske kommer ihåg det där armbandet som kvinnor var tvungna att ha på sig i ett företag i Norge? Nu handlar det visst om en uppfinnare som fick idén genom ”alla samtal med polarna på puben” om att göra ett armband som alltså reagerar på stigande värme i kvinnans kropp vid en viss tidpunkt… tröttsamt, Ja läs själva.

Ja det där var ju ovanligt… Nej det är det något som många kvinnor blir utsatta för, vad talar jag om? Att få sina åsikter, känslor, tankar, etc, helt förminskade eller avfärdade genom ”har du mens eller?!”. För då är vi ”hysteriska” och ”irrationella”. En man däremot han ”säger bara som det är” när han uttrycker en känsla till exempel. Nej detta var enbart jävligt könsmossig, ett typiskt ”kvinnor är från Venus och män från Mars”.

Åsa Erlandson skriver om det i en annan artikel som bemöter den första.

Annonser
Det här inlägget postades i Könsnormer, Sexism, Wut?. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till ”PMS-armband” igen

 1. Lillan skriver:

  Ja herregud vad säger man. Det där är så urgammalt det där med ”har du mens eller”. Trodde han var lustig som kom på den frasen. Jag håller med, bara tröttsamt.

 2. Peaches skriver:

  Men alltså ååååh. Det var första gången jag var in och läste något på AB på flera månader och jag ångrar det redan.

  Och två saker: är det inte då man har ägglossning som kroppstemperaturen stiger? Det är jag inte helt hundra på, men det här är jag dock hundra på: p:et i pms står för PRE, alltså före, och jag önskar att alla jävla idioter i världen kunde lära sig det. Det är inte när man har mens som man har pms, det är före.

  Som Åsa skriver: skaffa en kalender. Om kvinnan nu har en så fruktansvärd pms så kan ju mannen åtminstone lära sig att kolla i kalendern och veta när den infaller. Så jävla svårt är det inte.

  • BitterFeminist skriver:

   Ja att armbandet ska använda sig av tanken av stigande kroppstemperatur är bara fel, vad händer då kroppen ökar i temperatur av andra orsaker? Hela tanken är bara så mossig, men jag blir inte förvånad för som Erlandson tar upp så finns det andra exempel på sådant här.

 3. Shed Light skriver:

  Ja, i början på 1900-talet opererade man kvinnor som var ”hysteriska” dvs dristade sig till att tycka och tänka som en man gjorde. Nu är det andra maktmetoder…
  Att mannens testosteron-nivåer varier dagligen, månatligen, årligen, talas det ALDRIG om…inga armband och ”polare på krogen där inte”…

  • BitterFeminist skriver:

   Ja verkligen, annan tid men dom patriarkala tankegångarna har inte förändrats i grund och botten.

   Mm mannens hormonnivå ändras också och har effekter men det talas det inte om, igen är det kvinnan som är den som döms. Och hur många skulle ens drömma om att börja göra ett sådant här armband för män?

 4. noboytoy skriver:

  Det har inte hänt så mycket de senaste århundradena i synen på kvinnor, tydligen..

  Vi som inte har pms, får väl ett armband i present av våra gubbar för att dom ska påtala för oss att vår ilska egentligen inte bara är ilska utan pms-besvär.

  Kvinnor ska ju inte vara arga. Främst inte på män. Det är okvinnligt säger män.
  Måste vara nåt annat ”fel” än bara ren ilska och frustation. Ilska som för övrigt män tillåts visa, titt som tätt. För det är manligt. Säger män.

  • BitterFeminist skriver:

   Just det, våran ilska bemöts med en klapp på huvudet eller helt avfärdas, för kvinnor får inte känna ilska över något, bara se på dom olika sätten feminister blivit förlöjligade och hånade och förminskade i många år och det går tillbaka till samma tankesätt. Hela den attityden är vanlig, och tar sig olika uttryck. Är så jävla trött på det här.

 5. BitterFeminist skriver:

  Varför blir jag inte heller förvånad när någon som slängde fram ett sexistisk skämt som handlar om att kvinnor bara ska stå i hemmet och diska fick så många ”gilla” på aftonbladets kommentarsfält? Den vanliga sexism. Men så vet vi vad för kvinnofientliga svin som skriver bland kommentarsfälten och deras konstanta chauvinism så det ät väl därför jag inte blev förvånad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s