Kvinnomässa med män

Jag undrar hur dom bakom kvinnomässan i Karlstad tänkte egentligen? Dom hittade inte fler kvinnor än fyra heller, dom måste inte ha letat särdeles länge i alla fall, för nog finns det fler kvinnor än dom fyra som kan tänka sig vara med. Enligt projektledaren Helena Johansson så fanns det inga som helst baktankar. Men jag undrar jag.

Sen handlar visst mässan enbart om ”Ämnen på mässan är bland annat hälsa, mode, skönhet och mat.” så alltså ämnen som kopplas ihop med könsnormer. Den som vill ha någon som går utanför typiskt könade ämnen får nog vända sig någon annanstans.

Det hade varit bra om dom hade haft något annat där när dom nu kallar sig ”kvinnomässa” och säger sig ha kvinnor i fokus, det är nog mer att dom har vissa ämnen i fokus, och männen förstås som ska tala. En kvinna var med, men hon nämndes bara vid första namn. Jag blir inte förvånad…

NoBoyToy skriver också om det.

Annonser
Det här inlägget postades i Om allt möjligt, Wut?. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kvinnomässa med män

 1. noboytoy skriver:

  Att dom inte kunde ”hitta” några kvinnor är ju samma retorik som används av gubbar i styrelserummen, när dom ska förklara varför det inte finns några kvinnor där.

  Självklart hade dom kunnat hitta kvinnor!

  Att betala pengar för att gå på en kvinnomässa och upptäcka att man betalat pengar för att lyssna på BARA män…?….på en mässa där kvinnor ska vara i fokus?

  Kvinnor behöver se och höra andra kvinnor tala. Som har något vettigt att säga. Som kan vara förebilder osv. Men vad gör man? Kallar in MÄN som alla kvinnor ska lyssna på. Vilka förebilder för kvinnor…

  Jag hade krävt pengarna tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s