Negativ attityd till en ammande mamma

Såg detta för någon dag sedan. Det handlar om att modellen Miranda Kerr puplicerade en bild när hon ammar hennes och Orlando Blooms son och den skit hon fick då. Det är inte första gången något sådant här händer relaterat till amning, rätt så nyligen så stängde facebook ner grupper som handlade om mammor som ammade, grupper som ville diskutera en sådan här negativ syn på en kvinna som ammar.

Men facebook tar bort inte massor med kvinnohatar grupper, men däremot grupper startade av kvinnor som vill diskutera amning. Dom skyller på att det är ”obscent”, men tar exempelvis inte bort en grupp ägd av Play Boy.

Nej det hela går tillbaka till precis dom tankar jag får av det som hände Miranda Kerr – när kvinnor gör något med sin kropp som inte handlar om den vanliga förväntan: vara-där-som-objekt-för-andras-åtrå så får hon skit för det. Det får mig att tänka på det därmed att ha smink eller kort kjol, eller vad fan det är, många tror att en kvinna inte på något sätt kan klä sig så för sig själv. Jag stöter då och då på män som resonerar så, dom tror inte att någon kvinnan kan ha en tröja på sig med urringat ens utan att det är tänkt att män som dom ska ha något att stirra på, att hon är där för dom först och främst.

Annonser
Det här inlägget postades i Feminism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s