TV4 och porren på Canal plus

TV4 kommer inte att ändra på porrutbudet i Canal + TV4 som äger Canal + har bestämt att porren ska fortsätta finnas där för att det är lönsamt. Och det handlade visst om ”erotik fanns ju redan i grottmålningar och hieroglyfer” från: länk, som en motivation att porren ska få fortsätta finnas kvar. Vad har i helvette har grottmålningar med gonzoporr att göra? För det är gonzoporren, mainstreamporr, som sänds i Canal plus. Den som jag skrivit om, och ska skriva mer om senare.

Med tanke på den influens och makt TV4 har och att dom säger sig i alla fall bry sig om att vara medvetna om jämställdhet, även om som det tas upp i Resumé artikeln så tar dom uppenbarligen inte jämställdhet på något större allvar, så är det konstigt och sorgligt att dom fortsätter att stödja mainstreamporren.

Vad som behövs är mer kritik av mainstreamporren med sin kvinnoförnedring, könsnormer, objektifiering av kvinnan, sexism, penetrerings-fixering som förstärker penetrerings-normen. Inte att dom nu faktiskt ställer sig på porrens sida och förespråkar den.

Jag undrar vad som kommer hända nu. Vad jag tror är att vi kommer få se mer av sådant här. Sen är jag jävligt trött också på att det hela tiden ska dras in argument om att detta har att göra med sexmoral och whatever, eller att dom som är kritiska mot porren är ”pryda”.

Eller att porren skulle förespråka frigjordhet. För jag tycker att: Mainstreamporren förespråkar inte frigjordhet. Mainstreamorrens fientliga syn kvinnan, könsnormer och allt det andra negativa i porren är inte frigjordhet. Att reducera kvinnan till inget mer än en kropp, till kroppsdelar, till könsorgan – är inte frigjordhet i mina ögon i alla fall.

Annonser
Det här inlägget postades i Feminism, Porr. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till TV4 och porren på Canal plus

 1. kritiskkultur skriver:

  Tycker jättemycket om din blogg. Har följt det du skrivit om porr, analsex etc ganska länge. Du är grymt bra! Får jag lov att lägga in din blogg som länk på min blogg?

 2. susanna55 skriver:

  Schermans sätt att säga det, att EROTIK alltid har funnits. Javisst, men erotik är för mig ett mycket vidare begrepp än råporr står för. Ett för honom bekvämt sätt att prata bort allvaret. Detta normskapande penetreringsfixerade råporrsex som får kvinnor att framstå som varelser som älskar att bli utsatta för rena våldet dessutom. Ja jag har sett filmerna om någon undrar! Porrfilmer fungerar, vare sig somliga vill ta åt sig det eller inte, som rena sexundervisningen. Tack gärna erotiska filmer, men vill man se filmer av det här råa slaget kan man själv skaffa dom någon annanstans, dom behöver inte serveras i våra TV apparater. Det krävs kunskap och erfarenhet hos betraktaren, och den är tyvärr inte tillräckligt omfattande. Var kommer idén om alla gruppvåldtäkter ifrån t.ex? Vad är det som får utövarna av dessa att inte fatta hur offret känner? Tror dom att det är av vällust offret skriker? Spelar dom dumma vid rättegångarna, eller är dom dumma? Eller är dom övertygade via råporrfilmerna att fyra killar på en tjej är det normala önskemålet? Dom verkar ju alltid så förvånade över att ha blivit anmälda. VAD kan det bero på? Suck.

 3. NoBoyToy skriver:

  Susanna har som vanligt en bra poäng! Visa erotik om man nu måste visa ”sex” mellan man och kvinna på tv.

  Hur många kvinnor känner igen sin sexualitet i manlig porr? Hur många kvinnor blir sexuellt upphetsade av att se utfläkta kvinnokroppar i de mest avancerade ställningar och kvinnor som skriker ut fejkade orgasmer? Det enda man får se av mannen är hans könsorgan som stoppas in i kvinnans alla hål.

  Gruppvåldtäkterna har ökat dramatiskt i samhället. Så också i porrfilmens värld. Finns det anledning att tro att dessa båda faktorer har ett samband? Ja, självklart!

  Är det konstigt att vissa män på fullaste allvar tror att ett våldtäktsoffer kan njuta/få orgasm? Hon blir ju penetrerad av en manslem.

  Är det konstigt att vissa män på fullaste allvar tror att en prostituerad kan njuta/få orgasm?
  Hon blir ju penetrerad av en manslem?

  Är det konstigt att vissa män på fullaste allvar tror att barn, små flickor kan njuta/få orgasm?
  De blir ju penetrerade av en manslem?

  Så länge män, och vissa kvinnor, falskt vill göra gällande att de flesta kvinnor får härliga orgasmer av att bara penetreras av en manslem så kommer dessa frågor att kvarstå.

  Och fram till dess kan män alltid skylla på att offret ”var med på det”, ”hon njöt”, ”hon ville”. För varför skulle inte kvinnor njuta och få orgasm av enbart en mans penetration? Så är det ju i porrfilmerna.

 4. Jag hatar Analsex skriver:

  NoBoyToy, har inte sett statistik på saken, men tror tyvärr att många kvinnor numera säger sig tända på porr.
  Tror däremot själv att porr är ett substitut för verklig sex eller erotik, då de flesta har så dåliga erfarenheter av sex och erotik, dvs kvinnor speciellt, och faktiskt tror att porr är sex. Menar, i ett samhälle som detta, där männens könsroller skapas genom att se ned på kvinnor och det som betraktas som kvinnligt, så kan något annat än torftighet komma ur det? Det gäller också hur vi relaterar till varandra i stort som i sexualiteten. Vissa tror inte på något annat, därför dyrkar de t.ex. porr, och destruktiva yttringar av manligheten och kvinnligheten. Tror tyvärr de flesta människor är indoktrinerade här…

  • NoBoyToy skriver:

   Ja, du har rätt men undersökningar säger också att kvinnor tänder på ”händelsen”, ”situationen” mer än att dom själva skulle vilja vara med om det som händer i filmen eller tända på det i verkligheten. Till skillnad från män. Dessutom finns ju det ju, ofta mycket korta, sekvenser i porr där kvinnan får oralsex och det tänder nog de flesta kvinnor på.

   Sen vet vi ju också att kvinnor tänder mer på nakna kvinnokroppar än på nakna manskroppar.

   Jag instämmer. Allt när det gäller ”sex” verkar statuera exempel på gamla invanda könsroller? Porr, prostitution, våldtäkter osv.

   Det handlar om mannens syn på kvinnan och kvinnans syn på sig själv och mannen. Mannen är norm och hans intressen skall tas tillvara.

   Håller med om att många människor är indoktrinerade och har svårt för att släppa dessa invanda sociala mönster.

   Det lobbas hårt för både heterosexualitet, tvåsamhet mellan man och kvinna samt ”kärnfamiljen” (mamma, pappa, barn).

   Trots att det inte är så vi människor har levt, historiskt sett.

 5. BitterFeminist skriver:

  susanna55:

  Ja jag ser också en skillnad mellan erotik och porr, speciellt om det görs en jämförelse mellan hårdporren, gonzoporr, som Canal + har och som är den vanligaste porren där ute. Och ja, porr fungerar ofta som sexualundervisning. Jag känner flera kvinnor som själva har erfarenheter av att träffa män som dom har fått så kallad undervisa dessa män, just eftersom dom fått så mycket från porren och tror att så är det när dom har sex, eller porrsex som det ibland kallas.

 6. BitterFeminist skriver:

  NoBoyToy och Jag hatar Analsex:

  Jag har läst några undersökningar som handlar om porranvändande, både en som handlade mer om vad tonåringar hade för vanor och äldre kvinnor och män. Och dessa var både Svenska och utländska.

  Siffrorna varierar rätt mycket men dom vanliga siffrorna vara mellan en fjärdedel till över 40 % av kvinnor som konsumerar porr, och bland tonåringar så är det liknande siffror eller mer då det var över 50 % av tjejerna som konsumerade porr. Sen är det skillnad på vad som menades med porr, men porrnoveller var det vanliga tillsammans med porrfilmer inte mer olika den vanliga gonzoporren, dock så vad jag minna så brukade filmer som mer klassas som erotik också räknas in. Så det är svårt att veta.

  Men det hela får mig att undra just om allt fler nöjer sig med den vanliga hårdporren, och inte försöker hitta något annat eller vilja ha något annat? Men sen så finns det andra undersökningar som visar att jo, många är missnöjda med dagens porrutbud.

  • NoBoyToy skriver:

   Tack för infon!

   Jag har själv försökt hitta porr som jag kan tända på. Det finns inte så mycket porr för kvinnor, tyvärr. Själv väljer jag hellre att se på gay-porr.

   Därför var det positivt när man gjorde ”Dirty Diaries”, feministisk porr.

   Denna hade bra sekvenser men mycket lesbiskt. Därför får man hoppas att den i alla har lagt grunden för mer ”kvinnlig” porr. Jag tror att det behövs.

 7. BitterFeminist skriver:

  NoBoyToy:

  Ja, jag kommer ihåg från samtal med andra feminister jag känner, och diverse debatter jag har läst och deltagit i, att det är rätt många av dom som vill se porr som vill se lesbisk- eller bögporr. Med lesbisk menar jag inte mainstream porrens lesbiska porrfilmer gjorda av och för heterosexuella män, menar dom få företag som gör av och för lesbiska. Men i alla fall så en vanlig anledning till att så många valde denna sorts porr var för att komma bort från den vanliga könsnormativa maktspråket som är normen i mainstream porren. Vilket jag helt förstår.

  Red: Men såklart så är så mycket av den lesbiska porren gjort av samma mainstream porrföretag att det är svårt att undvika det. Så många ser väl på sådant också.

 8. Jag hatar Analsex skriver:

  Intressant med era perspektiv och lite siffror på saken. Ja, Nbt jag tror också som du skriver att de flesta kvinnor aldrig skulle ställa upp på porr och mera tänder på händelsen.
  Inte så jättekonstigt alltid, för det ligger i vår natur män som kvinnor att tända på sex, och kroppen liksom luras att göra det ibland även då det handlar om kvinno- (och mans) förnedrande sex och ibland även för att folk numera är så indoktrinerade av att porr är lika med sex. Ibland så är man tacksam för det lilla-hellre än att vara helt utan förmåga att njuta, lite krasst beskriver det kanske läget.
  Men den snetändningen går inte att jämföra med att ha riktigt bra sex, där man får vara precis så kåt som man är, och inte behöver posa som i porren och ha fokus på mannen och hans behov, utan njuta och tänka på sin tillfredsställelse och vara här och nu.
  hade en diskussion för ett tag sedan med några om det totalt omoraliska (ja, jag använder det ordet, väl medveten om att man kan missförstås) i att porren ses som en pikant krydda och konstrueras som en absolut nödvändighet för sexlivet, och att folk som tittar på porr, själva aldrig skulle medverka däri och offra sitt namn och sitt väl och ve. Det har hänt att jag liksom ”alla andra” kollat på porr, jo visst. Och då dyker tanken upp på vad det är jag bidrar till, och då mår jag illa. Tycker inte det känns ok att vissa kvinnor ska behöva sätta livet till för att vissa anser att se på porr är en sådan oumbärlig del av deras person och sexualitet. Det borde vara sexualiteten som är oumbärlig, inte porren. det är så mycket som är så sjukt med pornofieringen, speciellt med den glorifiering av den som för närvarande råder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s