Analsex i porren

Okej, mer om analsex då. Kan tilläga att när jag skriver om analsex så är det just penetrering i analen som jag menar, alright? Right.

Porren, och kanske borde jag också nämna att det handlar mest om mainstream-porren här, har vad jag skulle säga besatthet i penetrering, och andra saker. Analsex (penetrering) är minst lika vanligt, om inte vanligare, än vaginalt sex. Det ska nog inte behöva sägas heller vilka det är som är framför allt mottagarna så att säga, och vilka som ”sätter på”. Porren är generellt (med generellt menar jag då att mainstream-porren är det generella) kvinnofientlig och kvinnoförnedrande enligt min åsikt, ska förklara varför i ett senare inlägg, detta handlar om analsex som sagt.

Det är kvinnan som är ”mottagaren”, oavsett om det är penetrering vaginalt, analt eller oralt så är det hon som är den som ”sätts på”. Och det av kuk, dildos, butt-pluggs, fingrar, tunga, hela händer, strap-on. Osv. Mannen tar inte emot, han sätter bara på med sin kuk, sin fingrar, sin hand, dildos, ja allt det där. Det är mainstream-porren som många tittar på, och med många menar jag framför allt män, andelen kvinnor ökar visst hela tiden och det är fler kvinnor som tittar på mainstream-porr. Eller gonzo porn som är en term.

Andra termer inom mainstream-porren är ”gape”, där kvinnan är den som penetreras med något i röven för att sedan en eller flera män eller en eller flera kvinnor ska ”inspektera” hennes analöppning. Ingen så är det kvinnan som detta görs på, det är inte män som ligger halvt på rygg, och gör andra akrobatiska obekväma liggställningar, med röven i luften medan en annan person står med ficklampa och upprepar ”fuck yeha, fuck yeah”. Okej, det där med ficklampa är visst ovanligt men just gape grejen är rätt så vanlig. Och har blivit allt vanligt sedan början 2000-talet, innan dess kanske det var en företeelse inom mer fetisch lagd porr, men det var inte mainstream. Detta passar in mer hur allt extrem porren har blivit under årens gång, det tänjas på gränser hit och dit, och såklart det där med att tänja är förstås kvinnor kroppar som det ska experimenteras på, av framför allt män. NoBoyToy tar upp i ett inlägg också om ett annat fenomen inom porren, och risker med analsex.

Tänk sen efter också att porren agerar som upplysning till tonåringar, det där från porren en hel del lär sig ifrån, och för att sexualundervisning i skolan ofta är rätt så dålig. Så porren hjälper till att normalisera sånt som analsex och hur det utförs i porren. Vilket skapar än mer press på framför allt tjejer att ställa upp på det ena och det andra, för det är inte killar som exempelvis får höra att dom ska ställa upp på att få dildo i röven för att dom har en tjatande flickvän.

Stay tuned för fler inlägg om porr som sagt!

Annonser
Det här inlägget postades i Feminism, Porr, Sexnormer. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Analsex i porren

 1. NoBoyToy skriver:

  Det finns också studier som visar att män vill prova i verkligheten, det dom har sett på porrfilm.

  Om man då visar en helt snedvriden bild av kvinnors sexualitet, för det gör man ju i porren, så är det inte förvånande att sexliv mellan man och kvinna sällan fungerar tillfredsställande för båda parter?

  Unga kvinnor, utan mycket erfarenhet av sex som tittar på dessa filmer, tror kanske också att dom ska få orgasm och gallskrika av njutning av bara in-ut-juckande från mannen i alla hennes kroppsöppningar? När det sen inte blir så, blir hon besviken, tror att det är nåt fel på henne och börjar fejka, för att passa in i den falska ”porrnormen” av hur kvinnors sexualitet ska vara.

  Sen har jag och en manlig vän diskuterat det här med vad kameran riktar in sig på i porrfilmer. Dvs, han undrade om inte jag tände på porrfilm. Jag svarade att det inte finns många porrfilmer som tänder mig. Det enda jag ser är kvinnor i de mest konstiga ställningar som skriker ut fejkade orgasmer att att få dolme i analen. Någon man ser man ju sällan röken av, bara erigerade snoppar. Svarade att bögfilmer tänder mig mer.

  Min manlige vän svarade då; ”men vilken man vill se andra mäns ansikten när dom k**llar? Högröda, frustande, pustande och grimaserande?

  Haha, jag förstår ju hans poäng. Vi kvinnor har väl alla sett dom i verkligheten;)

  Det finns en del män som hävdar att bla analsex är trevligt för dom för att det går ut på att förnedra och känna makt över kvinnan. Kunna manipulera henne till att bli förnedrad.

  Om detta stämmer så undrar jag, vem är det egentligen som förnedrar sig själv??

 2. BitterFeminist skriver:

  Ja det finns studier för det, studien ”kolla på porr” eller vad den heter som handlar om ungdomar visade på liknande saker. Och där är ju tjejer mer negativt inställda till porr än killar, många frågar sig varför och vet du vilka som såklart är dom som problematiseras och anses vara ”onormala”? Tjejer, såklart som vanligt.
  Hur vore det dom som som säger sig vara så vänligt inställda och medvetna om könsnormer och synen på sexualitet faktiskt började att tänka bortom tanken att tjejer som inte gillar porr är ”moralister” och ”pryda”. Vad gör dom själv egentligen? Jo det går att säga att dom moraliserar över många tjejers syn, för dom utgår alltid ifrån att tjejer som ser problem med porr och ogillar den alltid skäms och ”egentligen” gillar dom hårdporr. Snacka om att försöka ta tolkningsföreträdet över tjejers sexualitet. Vilket är jävligt lustigt, för det är dom som gnäller över att alla andra gör det…

  Ja porren visar en snedvriden bild av tjejers sexualitet, och eftersom porren ofta fungerar som inlärning som blir det än mer problem för just tjejer.
  Ja det där med att bli besviken, så är det också med exempelvis att porren förstärker utseendeidealen och normer, som att ha helrakade kroppar.

  Ja konstiga ställningar, som det jag tog upp om akrobatiska ställningar vilket det är just kvinnor som ställer sig i. Du ser inte massor med män i porrfilmer i sådana konstiga ställningar, utan det är framför allt kvinnor. Som sen ska ta stora kukar och jättedildos i alla hål och allt möjligt.

  Det där med att tända på porren och hur könat det är i förhållande till vem som tänder på att se vilka (måste jag också skriva om!), men lite kort om det: Att jag kan se och höra om tjejer och kvinnor som är heterosexuella som säger sig även tända på kvinnor i mainstreamporren. Det omvända gäller dock inte för heterosexuella killar och män utan det är mer ovanligt att höra och se det. Jag tror det har mycket att göra med ‘the male gaze’ (att som kvinna tända på att ses som sexobjekt av männen, medan det är omvänt för män där är det att se kvinnor som sexobjekt) samt att tjejer och kvinnors lustar skrivs det mindre och och har det knappt skrivits något om i historien, utan istället trycks den ner och förminskas på olika sätt. På nätet är det mycket vanligare att se sidor av olika så kallade sexpostiva feminister och liknande som reducerar kvinnor till sexobjekt, än männen. Och om flesta av dessa sidor/bloggar är av kvinnor.
  (ska skriva mer om allt detta också!)

  Så har vi det där med att tända på porren fast många inte gillar det som skildras i porren, kroppen säger en sak och hjärnan en annan.

  ”Haha, jag förstår ju hans poäng. Vi kvinnor har väl alla sett dom i verkligheten;)”

  Ja hehe 😉

  Fast apropå ansiktsuttryck, har du tänkt på vilken skillnad det ändå är mellan kvinnor och män i porrfilmer? Kvinnorna förväntas låta mycket mer, puta med läpparna sisådär hela tiden, och nästan skrika. Männen är mer tysta tycker jag.

  ”Om detta stämmer så undrar jag, vem är det egentligen som förnedrar sig själv??”

  Ja, samt att jag undrar varför det så ofta handlar om just det där.

 3. NoBoyToy skriver:

  Jag håller med!!
  Kvinnor som gillar porr tänder nog mer på ”situationen” än på själva sexet i sig.

  Det finns åtskilliga studier som säger att kvinnor tänder mer på nakna kvinnokroppar än på nakna manskroppar. Jag anser mig vara hetero men jag håller med i detta påstående. En manskropp har aldrig tänt mig visuellt sett.

  Som du också säger, det här skrikandet och gapandet, stönandet som kvinnor sysslar med i porrfilmer är ju rent skrattretande. Hur många kvinnor ligger och gallskriker när dom onanerar och får orgasm?

  Nä, det är svårt att känna igen sin sexualitet som kvinna i dessa, av män, för män, framställda porrfilmerna.

  Skrev ett inlägg om feministisk porr och refr till en artikel i DN där män rasade in och tyckte att detta var för jävligt. Män satte nämligen likhetstecken mellan lesbisk porr och feministisk porr. Utan att som vanligt veta vad dom pratar om. För inte hade dom sett filmen.

  Vad är dom rädda för? Att kvinnor ska rata dom för andra kvinnor?

  • BitterFeminist skriver:

   Ja har läst samma saker som säger att kvinnor tänder mer på nakna kvinnokroppar än manskroppar. Sen undrar jag vad det beror på, och då tror jag som sagt sådant som inverkar är ‘the male gaze’, delvis något som är internaliserat (att just kvinnor är dom som reduceras till sexobjekt överallt i samhället påverkar ju oss alla när vi växer upp) samt jag har läst om synen att det kan kännas mer ”okej” att tända på kvinnors kroppar på grund utav den fientliga syn som finns i samhället mot kvinnans sexualitet.
   Sen är det också svårare för kvinnor som vill se nakna manskroppar eftersom det knappt finns något att tillgå för dom. Det är antingen bögporren som gller eller så är det magasin som playgirl, vilket har sagts inte vara så intressant om du är en kvinna som vill se en kille med stånd. Det enda jag känner till som visar sånt är Filament Magazine, som är gjord av kvinnor för kvinnor. Och dom gör något så ovanligt (vilket inte borde vara ovanligt) att tala om ‘the female gaze’.

   Även lesbisk porr inom mainstream görs av män för män, jag har sett åtskillig kritik från lesbiska om just detta och som är trötta på det.

   Själv har jag knappt sett feministisk porr, det verkar finnas extremt lite av det också. Det mesta jag sett och hört kallas väl mer alternativporr, eller liknande. Söker du på exempelvis google så får du rätt mycket sökresultat, men inte av faktisk feministisk porr utan debatter om det. Sen undrar jag vad definitionen av feministisk porr skulle vara?

 4. NoBoyToy skriver:

  Jag vet inte vad det beror på att kvinnor tänder mer på kvinnokroppar än på manskroppar..? Det kanske är som du säger. Eller är det biologi? Kvinnor har bara mannen för reproduktion, inte för sexuell njutning? Har ingen aning.

  Men vi vet ju att tvåsamhet och äktenskap mellan man och kvinna inte är något ”biologiskt”. Det är en konstruktion. Vi har alla från början levt i kollektiv. Har du läst om ”trädgårdslandskapet” i det gamla Europa? Intressant läsning.

  Jag som är hetero har mer och mer börjat ifrågasätta om jag är hetero av ”naturen” eller om jag är hetero pga sociala förväntningar, konstruktioner. Vissa forskare hävdar att vi alla är bisexuella och vissa hävdar till och med att vi lutar mer åt homo än bi. Med tanke på hur olika män och kvinnor är och hur illa vi egentligen rimmar med varandra, inte minst sexuellt, så kan man undra?

  Skillnaden är väl också att vi kvinnor inte blir sexuellt upphetsade av att titta på en manskropp. Män får erektion, blir upphetsade av att se nakna kvinnokroppar. Jag har aldrig känt att det ”rinner till” bara av att se en naken man. Detta säger kvinnor också i studier. Visst kan jag tycka att en man är attraktiv att se på men det gör inte att jag börjar flåsa av upphetsning.

  Det inlägget jag skrev syftade till Dirty Diaries, som beskrivs som feministisk porr. Det handlar om att slippa se utfläkta underliv med kvinnor som åmar sig likt kåta marskatter för män. Mycket oralt och mindre fokus på penetrering. En del lesbiska avsnitt men ett avsnitt ”skin” som jag tyckte var mycket upphetsande. Andra delar föll mig inte alls i smaken.

  Det roligaste var ju mäns uppror mot denna porr för kvinnor. Man undrar vad deras motstånd beror på? Varför missunna kvinnor att titta på ”kvinnoporr” när dom själva hårt försvarar att titta på sin ”mansporr”? Skumt..

  • BitterFeminist skriver:

   Ska vi tala om reproduktion så tänker jag att det skulle kunna gå att säga att klitoris finns där som just sexuell njutning, medan mannens penis finns där för reproduktion.

   Ja äktenskap och tvåsamhet är socialt konstruerat. Nej har inte läst trädgårdslandskapet, men det låter intressant. Får kolla upp det.

   Ah okej, Dirty Diaries känner jag till. Det fanns dock delar i den som kan sägas vara kösnormativa, men den bryter mot mycket mot mainstream porren. jag kommer också ihåg att det blev mycket skitsnack om den från diverse Pär Strömare, så att säga, som inte tålde den.

   Ja jag undrade var deras uppror faktiskt berodde på, men det var inget som gick att att ta seriöst i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s