Förväntningar på tjejer vid sex

Så, jag läste om detta för några dagar tag sedan: ”Är jag ‘pryd’ som inte vill ha analsex?”. En insändare från tjej som heter Camilla och som skriver om sin tjatande och lirkade pojkvän som inte verkar kunna respektera henne det minsta utan tjatar på henne om analsex och att hon är ”pryd” som inte vill ta den i röven, och hon undrar om hon ska ställa upp ändå för att göra honom glad. Hört förr? Ja det är inte vad jag skulle säga ovanligt precis, speciellt inte nu när det har varit mer diskussioner om sex, respekt, lyhördhet, sätta gränser och olika hemska erfarenheter i och med #prataomdet på twitter.

Nej, Camilla, du är inte minsta pryd. Han däremot är respektlös och borde skärpa till sig, att alla hans kompisar har ”testat” spelar inte roll. Du ska inte behöva känna dig pressad att ställa upp om du inte vill och det ska inte handla om att du ska göra det för hans skull, för att göra honom glad, det är din kropp, inte hans. Detta måste han respektera, kan han inte det så är problemet hans, inte ditt.

Jag blir inte förvånad när jag läser flera av kommentarerna i kommentars-fältet. Så många som säger att jo det är upp till henne att bestämma men ändå lyckas dom slänga ett ‘men’ här och där. Som att på något sätt bara ska hon ställa upp på att bli penetrerad, det finns inget annat, ungefär. Som att det är ett gigantiskt måste hela jävla tiden i folk tankar, normen kring sex där ”riktigt” sex är lika med penetrering påverkar såklart vad många tycker och tänker. Även om dom må se sig som ”sexpositiva”. Och det märks sedan i hur olika personer resonerar.

Det märks i hur olika folk talar till tjejer och killar, du finner få som resonerar på samma sätt till killar som dom gör till tjejer, till tjejer finns normen som sagt att dom ska ställa upp på att bli penetrerade, att dom på nån vänster måste ställa upp på analsex då. Det talas oftare till tjejer att deras orgasm kan utebli, att det går att njuta av sexet utan klimax, ja det klart det går men mycket mer sällan killar får höra detta. I alla fall vad jag sett, hört och läst i diverse sexspalter, undersökningar, kommentarer på olika forum och bloggar. Så sägs det mycket mer sällan, detsamma att få talar om för killen att han kan njuta av sex på andra sätt än genom penetrering när han har sex med flickvännen, medan tjejen oftare får höra att hon kan njuta på många andra sätt än genom att smeka klitoris.

Detta är jävligt könstypiskt, för det går tillbaka till samma gamla patriarkala syn att kvinnan förväntas ställa upp, vara kåt, glad och tacksam. Och jävligt tröttsamt att se det från personer som ser sig som så medvetna och positiva om sex.

Flera läsvärda inlägg om det här på andra bloggar: ”Det är en UTGÅNG, inte en ENTRÉ!!” och: ”Är jag pryd som inte vill ha analsex, frågade hon..

Jag kommer att skriva fler inlägg om detta, ja om porr och sånt som analsex då. Stay tuned!

Annonser
Det här inlägget postades i Feminism, Sexnormer. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Förväntningar på tjejer vid sex

 1. NoBoyToy skriver:

  Jag håller med helt och fullt!!

  Det har pratats länge om att kvinnor ska ”leva ut sin sexualitet”. Vad hände? Inte var det kvinnors sexualitet som ”levde ut”. Det var männens. Mäns penetrations-iver. Kvinnans lustcentra och väg till orgasm, klitoris, försvann nånstans på vägen.

  Det finns män som hävdar att om han tillfredsställer kvinnan med tex oralsex så ska kvinnan också ställa upp för honom. Vad betyder detta då? Ska man se till att det blir jämnt på nåt sätt? Hur räknar man då? Innebär en kvinnas orgasm att han ska få penetrera hennes kropp överallt? Eller innebär det att om kvinnan får oralsex, så är hon skyldig honom oralsex och inget mer? Eller innebär EN orgasm för kvinnan att hon är ”skyldig” honom både oralt, vaginalt och analt juckande i hennes kropp? Och en kvinna som inte får orgasm. Vad är hon ”skyldig”? Mycket vill ha mer. Mannen.

  Det är lätt för män att hävda att man ska experimentera, prova nya saker inom sex. Det är jättelätt så länge det är någon annans kropp man experimenterar med.

  Sen blir jag förbannad på den knapphändiga och mansvänliga informationen om anal penetration. Jag är fullständigt övertygad om att denna innebär stora risker. Detta kan man se hos gay-män som regelbundet och långvarigt låtit sig penetreras analt. Varför informerar man inte om detta? Anser man att det är ”skrämselpropaganda” eller verkar man i annat syfte?

  Sen blir jag trött på alla kvinnor som uppenbart lider av behags-sjukan. Vad är deras mål i livet? Att göra sig till för och glädja en karl? Sätta sig själva och sin hälsa åt sidan för att mannen ska tycka om dom? Är det äkta kärlek?

  Men det är ju nån som sa, att det mest provocerande för en man, är en kvinna som inte gör sig till för honom. Behagar honom.

  • BitterFeminist skriver:

   Precis, leva ut sin sexualitet, men sen kollar vi upp ”det glada 70-talet” och den sexuella-frigörelsen så var det framför allt för män som denna frihet gjorde något för. Kvinnor, precis som förut, förväntades ställa upp för att deras män ville ha sex. Du är fri – så länge du väljer att ha mer sex när mannen vill, går det att säga att det faktiskt också blev för många kvinnor. Det blev inte så för alla kvinnor, och några, som inom den feministiska rörelsen, sökte sig till andra kvinnor istället.

   Har också hört det där, från män faktiskt, inte från kvinnor, att hon ska ställa upp för att exempelvis tillfredsställer henne med oralsex. Då brukar det vara mer att hon ska ställa upp på just penetrerande-sex, alltså att det ska handla mest om hans njutning. Jag hört oftare kvinnor tala om att tillfredsställa mannen, men sedan beter sig inte som mannen att hon kräver något tillbaka, då är det mer att hennes njutning kom av att tillfredsställa honom.
   Och igen detta har nog mycket att göra med könsförväntan på kvinnan, att hon förväntas vara till lags, förväntas ta emot.

   Precis som att det finns många fler kvinnor som inte bara ombeds utan även talar själva om att deras orgasm ”inte är så viktigt”. Utan njutningen ska komma från att bli penetrerad. Det omvända med män som resonerar såhär, det hör jag nästan aldrig, där är orgasm med utlösning snarare ett måste, om något.

   Ja någon annans kropp att experimentera med, så brukar jag också känns när jag tänker det här. Att det är kvinnans kropp som är den som det ska experimenteras med, de tär hon som ”ska” ställa upp på olika saker.

   Information om anal-penetrering är verkligen dålig, det lilla som finns idag har tagit en väg där för att undvika ”men jag är inte sexmoralist!”, så det glorifieras och problem osynliggörs istället. RFSU exempelvis har tagit den vägen.

   Det där d tar upp med behags-sjukan, det påminner mig lite om det här med objektifieringen av kvinnokroppen i samhället. Och the male gaze, mannen ser på kvinnan som ett sexobjekt, han är subjekt. Kvinnan ser andra kvinnor som sexobjekt, och sig själv som objekt. Och hennes lust och åtrå kopplas till att ses som ett sexobjekt, medan mannens lust och åtrå handlar om att igen, se kvinnan som sexobjekt. Borde skriva om detta. Men i alla fall, det hör ihop tänker jag.

   Ja precis, och jag stöter på män, rätt ofta, som vägrar tro att en kvinna kan ”göra sig fin” så att säga, för sig själv. Utan handlar det om kläder och smink så tror dom visst att kvinnor gör det enbart för män. Och som du säger, inte behagar honom, hon skiter i smink och ”fin” kläder och tar på sig det hon vill. Också provocerande för vissa.

 2. Sara skriver:

  mycket bra skrivet!!! särskilt detta var klockrent: ”Så sägs det mycket mer sällan, detsamma att få talar om för killen att han kan njuta av sex på andra sätt än genom penetrering när han har sex med flickvännen, medan tjejen oftare får höra att hon kan njuta på många andra sätt än genom att smeka klitoris.”

 3. Sara skriver:

  jag måste skriva en kommentar till: tack tack för att jag kom in på din blogg idag. jag har läst så mycket idiotiskt och dumt idag (inga hänvisningar har jag) men nu kan jag sova i natt för att jag har fått bevis på att det finns smarta vettiga människor som jämvikt därute! I’ll be back!

  • BitterFeminist skriver:

   Tack så mycket själv! Dina kommentarer ger mig energi 🙂
   Jag brukar förövrigt känna så själv, då känns det så bra att läsa det andra skrivit!

 4. Shed Light skriver:

  Hej!
  Jag har sett dig både här och var i kommentering…
  Bra att fler och fler startar bloggar och gör sin röst hörd i jämställdhetsfrågor!
  Jag började blogga för att jag blev mer och mer upprörd över den kvinnofientlighet och ibland rena kvinnohatet som finns i medias kommentering. För att det tilläts att det får skrivas omdömen om kvinnor som man inte skulle ha tillåtit om någon annan gruppering. Men jag skriver om mycket annat som har med struktur och könsmönster att göra också.
  Jag hoppas att du länkar din blogg och dina kommande inlägg till artiklar i främst morgonpressen. Jag är förskräckligt ensam ibland som länkar bland alla dessa mansbloggar med känd kvinnnosyn, jaduvetnogvilka…vi behövs höras och synas som en motkraft.
  Så jag hoppas att vi ”möts”i artikel-länkning, där behövs du!

  • BitterFeminist skriver:

   Hej!
   Och jag har sett dig och läst lite inlägg på din blogg 🙂
   Ja, jag hoppas också att fler startar bloggar, nu ett bra tag så har det blivit allt fler antifeministiska bloggar och alla dom mansbloggar. Medan flera feministiska bloggar tycker jag snarare börjat tystna eller i varje fall avta lite i aktiviteten 😦

   Ja kvinnofientligheten är utbredd, och kvinnohatet går enkelt att se på diverse antifeministiska boggar, i kommentarsfält på ställen som newsmill eller vilka stor tidningars kommentarsfält som helst, eller på dom större forumen. Sen brukar jag få höra att det är så lite och så få, HA! Räcker med att visa dom som påstår så diverse artiklar som ens nämner kvinnor och feminister för att hatet ska synas i kommentarsfälten.

 5. susanna55 skriver:

  Bra inlägg!! Såg att du nu ligger tillsammans med mig och NBT på Aftonbladet!!!!!
  Skönt att fler är igång och utgör lite motstånd i det överdimensionerade kukbruksamhället, som tar alldeles för stor plats med sin ensidiga penetrationsiver i varenda jävla öppning. Dags för grabbarna att tänka om och börja inse att orgasm inte är allt (obs ironi). Är dom rädda för NÄRHET tro? Blev dom pott tränade för tidigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s